Provincie Limburg gaat samenwerking aan met Meet the Youngsters

datum: 15-03-2019

De Provincie Limburg tekent een samenwerkingsovereenkomst met Meet the Youngsters om aan de slag te gaan met het binden, boeien en benutten van jong talent voor Limburg. Meet the Youngsters, een community op de arbeidsmarkt gericht op scholieren, studenten en starters, gaat de Provincie Limburg helpen met haar arbeidsmarktimago en het structureel aantrekken van jong talent. Het platform www.MeettheYoungsters.nl zorgt daarbij voor een structurele verbinding tussen werkgevers en studenten uit de regio. Op dit moment zijn er al meer dan 5000 vmbo-, mbo-, hbo- en wo-studenten op het platform aanwezig en blijft dit aantal verder groeien.

Het commitment van de provincie Limburg via een partnership is een verdere stap en een bevestiging van de mooie ontwikkeling. Het eerste speerpunt is het verder enthousiasmeren van jongeren voor een traineeship bij de Limburgse overheden, via het traineeprogramma RichtingZuid. Dit programma wordt gekenmerkt door innovatief denken, een uitdagend leer- en ontwikkelprogramma, een werkpraktijk waarin trial and error, in combinatie met een intensieve begeleiding van trainees. 

Om werkgevers nog meer in de spotlight bij jongeren te zetten, wordt door Meet the Youngsters onder andere ook de verkiezing Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg georganiseerd, waarvoor bedrijven zich binnenkort weer kunnen inschrijven op www.aantrekkelijkstewerkgever.nl

Meer nieuws

 • Sim Formula: Zuid-Limburg als hotspot voor simracen

  Lees verder...
 • 100% Limburg Bike: Slimme racefiets op maat

  Lees verder...
 • Samenwerking tussen ondernemers: ‘Zwerm altijd sterker dan één vogel’

  Lees verder...
 • Heuvelland Biënnale | BRIGHT ARTS verbindt kunst, landschap en innovatie

  Lees verder...
 • Vijf design masterclasses in de zomer in Cube Design Museum

  Lees verder...
Pagina 1 / 839