Europese subsidie voor grensoverschrijdende initiatieven van burger tot burger

datum: 11-01-2019

Wilt u een grensoverschrijdend evenement, seminar of forum organiseren? En bent u actief op het gebied van sport en cultuur, arbeidsmarkt, onderwijs en jongeren of communicatie en marketing? Dan is de nieuwe Interrreg People to People-regeling wellicht iets voor u.

De Euregio Maas-Rijn ondersteunt binnen deze regeling zogenaamde micro-projecten, met behulp van subsidiemiddelen van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Deze micro-projecten heeft als doel om grensoverschrijdende ontmoetingen te stimuleren tussen burgers, verenigingen, bezoekers als ook tussen openbare instellingen. Het maximaal subsidiebedrag bedraagt, afhankelijk van de te organiseren activiteit, 20.000 euro dan wel 37.500 euro en vergoed per project 50% van de totale kosten.

Met hulp van deze talrijke intensieve activiteiten, dient volgens Interreg het bewustzijn voor een samenwerking over grenzen heen verbeterd te worden. Daarmee wordt uiteindelijk ook de levenskwaliteit in de Euregio-Maas-Rijn verhoogd.

De 3de projectoproep is gestart op 7 januari j.l. en loopt tot 1 april 2019 (16.00 uur). Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden, vindt u hier:

 

 

Meer nieuws

 • Tips en trucs voor mkb'ers die octrooi willen aanvragen

  Lees verder...
 • Kerkrade uitgeroepen tot MKB-Vriendelijkste gemeente van Limburg

  Lees verder...
 • Provincie Limburg gaat samenwerking aan met Meet the Youngsters

  Lees verder...
 • 28 maart: Samen in actie voor een sterker mkb tijdens werksessie in Eindhoven

  Lees verder...
 • MKB’ers opgelet: Subsidiekansen om vitaliteit eigen organisatie te stimuleren

  Lees verder...
Pagina 1 / 837