Rossberck wint prijs voor beste studentenbedrijf Zuyd Hogeschool

datum: 30-11-2018

Het bedrijf Rossberck heeft vorige week donderdag in onderwijs- en cultuurgebouw Ligne in Sittard de YEZ Award 2018 (Young Entrepreneurs Zuyd) in de wacht gesleept. Rossberck biedt via internet hoogwaardige lichaamsverzorgingsproducten aan voor mannen en is opgericht door Sander Schoenmakers uit Sittard. Schoenmakers is student Commercieel Management bij Zuyd Hogeschool. In een spannende finale liet het jonge bedrijf vijf andere studentenbedrijven achter zich.

“Super dankbaar”

“Ik ben hier echt super dankbaar voor”, aldus een blij verraste Sander Schoenmakers. “Ik had het echt niet verwacht. De concurrentie was echt groot. De kwaliteit van de andere bedrijven is gewoon hoog. Ik ben hier heel blij mee”. Schoenmakers is resoluut over wat hij met de prijs van duizend euro gaat doen. “Alles gaat in het bedrijf. Een deel gaat naar marketing en een ander deel naar productontwikkeling. Ik kan het geld heel goed gebruiken.”

Groot compliment

Richard van der Snoek, voorzitter van de jury, en in het dagelijks leven Business Innovatie Manager van Rabobank Limburg, bevestigt de hoge kwaliteit van de finalisten: “Ik moet de studenten en Zuyd Hogeschool echt een groot compliment maken. Ze hebben hard hun best gedaan en dat zag je terug in de verschillende bedrijven. Ze lagen dicht bij elkaar, maar uiteindelijk hebben twee criteria de doorslag gegeven: ondernemerschap en haalbaarheid.”

Concurrentie

Rossberck versloeg na een enthousiaste en gedegen presentatie voor de jury ,de vijf andere studentbedrijven die waren overgebleven in de slotronde. In totaal hadden zich 25 studentbedrijven aangemeld. BaLaPc (Sint Joost), Onbeperkt genieten (Maastricht), Purposeful Perfection (Maastricht) en See Buy Bye (Sittard) waren de overige finalisten.

Meer nieuws

 • Laura Nieboer (Pieke): ‘Zoveel onderwerpen in Zuid-Limburg waar we iets mee moeten doen’

  Lees verder...
 • Jong chemie talent internationaal erkend als Europese game changer

  Lees verder...
 • Erasmus Young Entrepreneurs Program biedt kansen voor jonge ondernemers

  Lees verder...
 • Luc Verburgh (Zuyd): ‘We moeten samenwerken rondom thema’s die jonge mensen belangrijk vinden’

  Lees verder...
 • Innovatest (Maastricht) blijft groeien: ‘Maar dan moeten we wel genoeg mensen vinden.’

  Lees verder...
Pagina 1 / 833