Limburgse 50+’ers grijpen kansen door krapte op arbeidsmarkt

datum: 16-11-2018

Werkzoekenden van 50 jaar en ouder in Limburg profiteren steeds meer van de krapte op de arbeidsmarkt. Dat schrijft het UWV in haar maandelijkse nieuwsflits over de regionale ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Werkgevers lijken volgens het UWV in toenemende mate er steeds meer voor open te staan om mensen uit deze doelgroep in dienst te nemen. “Een beeld dat door de regionale Werkgeversservicepunten bevestigd wordt”, aldus de instelling.

Het aantal WW-uitkeringen voor WW’ers van 50 jaar en ouder is het afgelopen jaar sterker gedaald dan in de periode daarvoor. Tussen oktober 2017 en oktober 2018 nam het aantal WW-uitkeringen voor deze groep in Limburg met 23 procent af. In de periode januari 2016–januari 2017 was deze daling 8 procent. In de twee genoemde tijdvakken daalde het aantal WW-uitkeringen voor WW’ers jonger dan 50 jaar, met respectievelijk 22 procent (oktober 2017-oktober 2018) en 19 procent (januari 2016-januari 2017).

Het aantal uitkeringen voor WW’ers van 50 jaar en ouder is het afgelopen jaar dus ongeveer even sterk gedaald als voor WW’ers jonger dan 50 jaar. Dat is voor het eerst sinds het herstel van de crisis zich heeft ingezet.

Daling uitkeringen zet door

Het totale aantal WW-uitkeringen in onze provincie, is sowieso gedaald: Het aantal WW-uitkeringen in Limburg lag in oktober 2018 1 procent lager dan in de maand daarvoor. In vergelijking met een jaar eerder, daalde het aantal WW-uitkeringen liefst met 23 procent. Met deze cijfers ligt Limburg een streepje voor op de rest van het land: In Nederland daalde het aantal WW-uitkeringen in oktober 2018 in vergelijking met een maand eerder met 2 procent. Ten opzichte van september 2017 daalde het aantal lopende WW-uitkeringen landelijk met 22 procent.

 

Meer nieuws

 • Laura Nieboer (Pieke): ‘Zoveel onderwerpen in Zuid-Limburg waar we iets mee moeten doen’

  Lees verder...
 • Jong chemie talent internationaal erkend als Europese game changer

  Lees verder...
 • Erasmus Young Entrepreneurs Program biedt kansen voor jonge ondernemers

  Lees verder...
 • Luc Verburgh (Zuyd): ‘We moeten samenwerken rondom thema’s die jonge mensen belangrijk vinden’

  Lees verder...
 • Innovatest (Maastricht) blijft groeien: ‘Maar dan moeten we wel genoeg mensen vinden.’

  Lees verder...
Pagina 1 / 833