Re Use Materials in finale competitie Circulair Digitaal Amsterdam

datum: 26-10-2018

Ingenieursbureau Re Use Materials uit Heerlen is samen met civieltechnisch adviesbureau Consul Infra Group B.V. door naar de finaleronde in de competitie Circulair Digitaal. De gemeente Amsterdam schreef deze competitie eerder dit jaar uit, om het beste ontwerp te kiezen van digitale toepassingen die circulaire economie stimuleren. Re Use Materials heeft ook twee andere projecten gestart, die door LED - de voorloper van ESZL - zijn ondersteund: Operatie Sloopgoud (inmiddels afgerond) en Resource House.

Re Use Materials maakt vastgoed circulair. Zij richten zich daarbij op alle fasen van een gebouw: sloop, bouw, renovatie en beheer. Door met hun materialen-managementsysteem Cirdax te achterhalen welke materialen in een gebouw zitten, geven zij concreet invulling geven aan effectief en efficiënt grondstoffengebruik. Het resultaat: Een circulair ecosysteem voor materialen. “Future proof en nooit duurder dan traditionele trajecten”, aldus het bedrijf.

Re Use Materials heeft met Cirdax een unieke koppeling gelegd met Tenderspot, een door Consul Infra Group B.V. ontwikkeld platform dat vraag en aanbod binnen de infrawereld samenbrengt. Deze krachtenbundeling met de bijbehorende visie leidde tot succes in de eerste ronde van de competitie. Samen met vier andere partijen wordt eind november bepaald wie de winnaar wordt van Circulair Digitaal Amsterdam.

Meer nieuws

 • Tips en trucs voor mkb'ers die octrooi willen aanvragen

  Lees verder...
 • Kerkrade uitgeroepen tot MKB-Vriendelijkste gemeente van Limburg

  Lees verder...
 • Provincie Limburg gaat samenwerking aan met Meet the Youngsters

  Lees verder...
 • 28 maart: Samen in actie voor een sterker mkb tijdens werksessie in Eindhoven

  Lees verder...
 • MKB’ers opgelet: Subsidiekansen om vitaliteit eigen organisatie te stimuleren

  Lees verder...
Pagina 1 / 837