Van Hagen (Groen²) wint innovatieprijs Waterschap Limburg

datum: 26-10-2018

De Verticale Regentuin van Twan van Hagen (Groen²) heeft innovatieprijs van het Waterschap Limburg gewonnen. Van Hagen ontving een cheque van 15.000 euro. Met dit bedrag gaat hij samen met het waterschap een pilot opzetten in Limburg. De innovatieprijs werd uitgereikt tijdens het symposium Hitte zonder Stress over de gevolgen van de klimaatverandering. Van Hagen doet met zijn idee voor een Verticale Regentuin mee aan de Limburgse Versnellingstafels, dat mede door ESZL mogelijk wordt gemaakt.

De Verticale Regentuin is een slimme, verticale groene waterbuffer die tegen een gevel wordt geplaatst en piekbuien opvangt. Twan van Hagen: “Deze prijs is echt een opsteker, we zijn ontzettend blij. We kunnen nu aan de slag met het realiseren van een prototype.”

Juryvoorzitter Michel Bouts van de innovatieprijs van het Waterschap is enthousiast: “Het is een oplossing die breed toepasbaar is en die echt kan gaan bijdragen aan het terugdringen van de overlast. We gaan nu verdere stappen zetten om dit concept straks ook daadwerkelijk te kunnen gaan implementeren.”

Meer nieuws

 • Unieke kans: Breng uw bedrijf onder de aandacht in Rusland

  Lees verder...
 • Limburgse 50+’ers grijpen kansen door krapte op arbeidsmarkt

  Lees verder...
 • Grootste ‘koffiedikkwekerij’ van oesterzwammen ligt in Zuid-Limburg

  Lees verder...
 • 500 structurele banen bij komst Ein­stein Te­le­sco­pe naar Zuid-Limburg

  Lees verder...
 • Nieuwe call voor projecten Interreg Euregio Maas-Rijn

  Lees verder...
Pagina 1 / 831