Van Hagen (Groen²) wint innovatieprijs Waterschap Limburg

datum: 26-10-2018

De Verticale Regentuin van Twan van Hagen (Groen²) heeft innovatieprijs van het Waterschap Limburg gewonnen. Van Hagen ontving een cheque van 15.000 euro. Met dit bedrag gaat hij samen met het waterschap een pilot opzetten in Limburg. De innovatieprijs werd uitgereikt tijdens het symposium Hitte zonder Stress over de gevolgen van de klimaatverandering. Van Hagen doet met zijn idee voor een Verticale Regentuin mee aan de Limburgse Versnellingstafels, dat mede door ESZL mogelijk wordt gemaakt.

De Verticale Regentuin is een slimme, verticale groene waterbuffer die tegen een gevel wordt geplaatst en piekbuien opvangt. Twan van Hagen: “Deze prijs is echt een opsteker, we zijn ontzettend blij. We kunnen nu aan de slag met het realiseren van een prototype.”

Juryvoorzitter Michel Bouts van de innovatieprijs van het Waterschap is enthousiast: “Het is een oplossing die breed toepasbaar is en die echt kan gaan bijdragen aan het terugdringen van de overlast. We gaan nu verdere stappen zetten om dit concept straks ook daadwerkelijk te kunnen gaan implementeren.”

Meer nieuws

 • Maastricht School of Management brengt de regio naar de wereld. En andersom

  Lees verder...
 • Lim­burg gaat inzetten op nog meer con­gres­sen

  Lees verder...
 • Curfs Logistics & Warehouse: ‘Zuid-Limburg is de logistieke hotspot van Europa’

  Lees verder...
 • Indrukwekkende cijfers na 5 jaar Brightlands Maastricht Health Campus

  Lees verder...
 • Het komt: Snel en draadloos internet voor buitengebied Heuvelland

  Lees verder...
Pagina 1 / 836