Nieuwe business-community’s willen méér dan alleen netwerken

datum: 04-10-2018

De afgelopen maanden zagen in Zuid-Limburg verschillende nieuwe ondernemerscommunity’s het levenslicht. Het nieuwste platform is Chapeau Next Generation; een initiatief van de mensen achter magazine Chapeau. Een andere nieuwkomer is Limburg Professionals, dat van de zomer startte. Beide community's laten een nieuwe ontwikkeling zien: Next Generation richt zich op de coming men and women van het Limburgse zakenleven, terwijl Limburg Professionals voortkomt uit een grote Linkedin-groep.

Chapeau Next Generation werd vorige week gelanceerd tijdens het Jonge Ondernemersdiner bij Sauter Wijnen in Cadier en Keer. Hier kwamen zo’n 25 jonge zakenmensen bij elkaar.

Dezelfde levensfase

Next Generation richt bewust op jonge ondernemers, tot aan de leeftijd van 40 jaar. “Een groep gedreven en passievolle, Nederlands- én Belgisch Limburgse ondernemers en directieleden, die méér wil zijn dan een traditionele netwerkclub. De leden van de groep zitten allemaal in dezelfde levensfase en zien op het gebied van leidinggeven dezelfde kansen en uitdagingen”, aldus de initiatiefnemers.

Chapeau Next Generation zal regelmatig aansluiten bij het netwerk van Chapeau Community, de ‘grote broer’. “Hierdoor zullen unieke verbindingen ontstaan tussen jonge en ervaren ondernemers en directieleden.”

Uit heel Limburg

Deze zomer ging ook de community Limburg Professionals van start. Deze community van ondernemers en professionals uit heel de provincie, ontstond ooit op Linkedin, uit een idee van Michael Rijken. Deze Heerlense ondernemer biedt deze Linkedin-groep - inmiddels 25.000 leden groot - een nieuw ‘onderkomen’, in de vorm van een eigen website. Hierop kunnen kennis, nieuwtjes en vacatures met elkaar gedeeld worden en zullen experts bijdragen leveren over thema’s als recruitment, communicatie, financiële zaken, ondernemerschap en innovatie. Ook worden er regelmatig events georganiseerd door Limburg Professionals.

“Wij willen laten zien welke mooie en succesvolle bedrijven er zijn in Limburg en deze verbinden”, luidt de missie van Rijken en zijn team. “Met als kernwaarden positiviteit, verbinding, informatie en inspiratie. Samen maken we zakelijk Limburg sterk!”

(Foto: Frits Widdershoven/Chapeau)

Meer nieuws

 • Laura Nieboer (Pieke): ‘Zoveel onderwerpen in Zuid-Limburg waar we iets mee moeten doen’

  Lees verder...
 • Jong chemie talent internationaal erkend als Europese game changer

  Lees verder...
 • Erasmus Young Entrepreneurs Program biedt kansen voor jonge ondernemers

  Lees verder...
 • Luc Verburgh (Zuyd): ‘We moeten samenwerken rondom thema’s die jonge mensen belangrijk vinden’

  Lees verder...
 • Innovatest (Maastricht) blijft groeien: ‘Maar dan moeten we wel genoeg mensen vinden.’

  Lees verder...
Pagina 1 / 833