Mogelijk 30 tot 50 nieuwe banen door komst Chinese techgigant naar Zuid-Limburg

datum: 08-08-2018

De Chinese financiële technologiegigant WeCash maakt zich op om naar West-Europa te komen.  Daniel Qin, partner en directeur van WeCash Europe, tekende deze week een samenwerkingsovereenkomst met de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. De technologiegigant is van plan om zijn geavanceerde fintech-innovaties, waarmee het de kredietwaardigheid van individuenkan evalueren, naar Heerlen te brengen.

Potentiële banen

Het bedrijf onderzoekt de mogelijkheden om begin 2019 een Research & Development-faciliteit op de Brightlands Smart Services Campus in te richten, waar het plek wil bieden aan 30 tot 50 kenniswerkers uit de Euregio. Voor de werving van deze specialisten doet het bedrijf een beroep op de Heerlense Campus.

Match

“Brightlands is the perfect organisation for us. Everytime I'm here, I've learned from their passion, organisation and as a corporation itself", zegt Daniel Qin, Partner en CEO WeCash Europe in een persverklaring. "Their passion really encourages me that this is the right place I'm looking for. Brightlands' strategy also matches our strategy, especially on fields like Big Data and Artificial Intelligence. We can already see the potential, not just in working with Brightlands but also the other companies that are vested here. We found the right partners to grow together.”

Trots

Peter Verkoulen, CEO van de Brightlands Smart Services Campus, is erg in zijn nopjes met de samenwerkingsovereenkomst: “Wij zijn bijzonder trots op de komst van WeCash naar de campus. WeCash brengt niet alleen specifieke kennis en kunde op het gebied van nieuwe technologie. Zij hebben deze kennis weten om te zetten in een succesvol businessmodel. Dat wij als campus onderdeel mogen uitmaken van het innovatieproces van een dergelijke wereldspeler bevestigt onze autoriteit. Wij zien ernaar uit de specialisten van WeCash te verwelkomen in onze community en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking. ” 

Joost van den Akker, Regionale minister van Economische Zaken en Kennisinfrastructuur benadrukt de impact op het vestigingsklimaat van de regio: “De Provincie Limburg is verheugd met deze nieuwe vestiging op de Heerlense Brightlands-campus, met dank aan de inspanningen van de Campus organisatie en LIOF. Het is mooi om te zien dat de gezamenlijke acquisitie-aanpak om buitenlandse bedrijven in Limburg te laten vestigen, vruchten afwerpt. De versterking van de campus door deze Chinese partij onderstreept het gunstige vestigingsklimaat voor internationale ondernemingen. Op het gebied van handels- en investeringsbevordering krijgt China speciale aandacht van de Provincie.”

130 miljoen

WeCash, dat nu voor 350 miljoen dollar door Chinese, Japanse en Amerikaanse durfkapitaalbedrijven is gefinancierd, transformeert de financieringservaring voor 3 miljard consumenten wereldwijd met technologie. Sinds 2014 maken meer dan 130 miljoen mensen gebruik van de diensten van WeCash. Het bedrijf biedt haar diensten aan in China, India, Indonesië, Brazilië en Vietnam.

Meer nieuws

 • Provincie Limburg gaat samenwerking aan met Meet the Youngsters

  Lees verder...
 • 28 maart: Samen in actie voor een sterker mkb tijdens werksessie in Eindhoven

  Lees verder...
 • MKB’ers opgelet: Subsidiekansen om vitaliteit eigen organisatie te stimuleren

  Lees verder...
 • Nedlin klaar voor duurzame toekomst door strategisch plan

  Lees verder...
 • Veel innovatie, forse investeringen en meer banen in Limburg

  Lees verder...
Pagina 1 / 837