Limburg en Nordrhein-Westfalen benadrukken belang samenwerking

datum: 13-07-2018

Limburg en de Duitse buren uit Nordrhein-Westfalen hebben de afgelopen week de onderlinge banden nog eens extra aangehaald. Tijdens twee ontmoetingen tussen gedeputeerde Joost van den Akker en minister Andreas Pinkwart, in Limburg én in Duitsland, werd het streven naar meer samenwerking wederom benadrukt.

Samen met een delegatie van RWTH Aachen en voorzitter prof. dr. Martin Paul van Maastricht University, werd de Nederlands-Duitse samenwerking op het gebied van o.a. biobased materialen toegelicht door campusdirecteur dr. Bert Kip. Volgens gedeputeerde Van den Akker is AMIBM (Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials) een voorbeeld van de goede samenwerking tussen Nederlandse en Duitse kennisinstituten.

Enkele dagen later ontmoetten de twee bestuurders elkaar opnieuw, maar deze keer over de grens, in Düsseldorf. Tijdens dit gesprek is er kennis uitgewisseld over vraagstukken rond internetapotheken, vrachtwagenparkeerplaatsen en de toekomstige Europese begroting.

Gedeputeerde Van den Akker is erg enthousiast over het gelegde contact: “Samen met een grote buurman als Nordrhein-Westfalen en kennisinstituten zoals Maastricht University en RWTH in Aken, kan de Euregio alleen maar sterker worden als er ook internationaal wordt samengewerkt op het gebied van innovatie.”

Tijdens de werkbezoeken spraken beide bestuurders af een nauwere samenwerking te onderzoeken.

(Foto: Provincie Limburg)

Meer nieuws

 • Zuid-Limburgse zorgvernieuwers Qwiek als pioniers onthaald in Oostenrijk

  Lees verder...
 • Leren van ervaren, internationale ondernemers via Erasmus Young Entrepreneurs-programma

  Lees verder...
 • Mogelijk 30 tot 50 nieuwe banen door komst Chinese techgigant naar Zuid-Limburg

  Lees verder...
 • Emma Werkt helpt mensen op vernieuwende wijze aan een baan

  Lees verder...
 • Wordt uw bedrijf aantrekkelijkste werkgever van Limburg?

  Lees verder...
Pagina 1 / 825