Plannen en boeken van reis door Zuid-Limburg straks met behulp van één app

datum: 29-06-2018

Het plannen en boeken van je reis met het Openbaar Vervoer met één app: dat is Mobility as a Service (MaaS). Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat start samen met regionale overheden zeven regionale pilots, waar geëxperimenteerd gaat worden met MaaS. Minister Cora van Nieuwenhuizen en staatssecretaris Stientje van Veldhoven melden dit in een brief aan de Tweede Kamer. Ook de Provincie Limburg neemt in samenwerking met Maastricht Bereikbaar deel aan het pilotproject.

Limburg is bij uitstek geschikt om hiermee te starten, onder meer vanwege de ligging tussen België en Duitsland. Dit maakt de Limburgse pilot uniek ten opzichte van de andere pilotprojecten. Met het project MaaS wil Limburg een bijdrage leveren aan het realiseren van multimodale grenzeloze mobiliteit. Gedeputeerde Eric Geurts: “Met de pilot MaaS stimuleren we duurzame mobiliteit door grenzen weg te nemen.”

Geen gedoe

“Makkelijk en snel van je huis naar je werk. Overstappen van de trein in de taxi, deelauto of op de fiets. Zonder gedoe en met betrouwbare reisinformatie. Een mooie innovatieve oplossing om onze steden bereikbaar te houden”, geeft minister van Nieuwenhuizen aan. Staatssecretaris Van Veldhoven vervolgt: “Ik wil dat we flexibel zijn: een reiziger moet kunnen variëren tussen de auto, ov en de fiets. Niet de manier waarop je reist, maar de reiziger staat centraal. Zo werken we aan duurzame mobiliteit.”

Persoonlijke voorkeuren

MaaS helpt mensen met kiezen tussen verschillende mogelijkheden om van A naar B te reizen en bevat informatie over alle vervoerstypen: (deel) auto’s, openbaar vervoer, (deel) fietsen en taxi’s. Het actuele reisadvies dat de MaaS-app gaat bieden is gebaseerd op persoonlijke voorkeuren van reizigers. Daarnaast biedt de app ook toegang tot het vervoer. De MaaS-app koppelt de informatie van alle vervoersmiddelen. Zo kunnen reizigers tijdens hun reis extra informatie ontvangen, bijvoorbeeld over vertragingen in hun reis en alternatieve reisadviezen.

(Bron: Provincie Limburg)

 

Meer nieuws

 • Maastricht School of Management brengt de regio naar de wereld. En andersom

  Lees verder...
 • Lim­burg gaat inzetten op nog meer con­gres­sen

  Lees verder...
 • Curfs Logistics & Warehouse: ‘Zuid-Limburg is de logistieke hotspot van Europa’

  Lees verder...
 • Indrukwekkende cijfers na 5 jaar Brightlands Maastricht Health Campus

  Lees verder...
 • Het komt: Snel en draadloos internet voor buitengebied Heuvelland

  Lees verder...
Pagina 1 / 836