Retro wielerevent Eroica stuurt deelnemers door Zuid-Limburg, Duitsland én België

datum: 08-06-2018

In het weekend van 29 juni tot en met 1 juli a.s. vindt voor de derde maal Eroica Limburg plaats in Valkenburg aan de Geul. Dit grensoverschrijdende wieler-, muziek- en foodevent in Valkenburg staat garant voor veel ambiance, verrassende optredens, natuurlijk wielrennen en heerlijke Zuid-Limburgse streekproducten. En dat allemaal in het unieke retro ‘Eroica’-sfeertje. ‘Eroica’, Italiaans voor heroïsch, staat voor wielrennen in de puurste vorm van het woord: Terug in de tijd, rijden over onverharde wegen, op stalen rossen van voor 1987.

Eroica komt dit jaar weer echt thuis in de wereldwielerstad Valkenburg. Daar waar door de decennia heen ongekend veel wielerhistorie is geschreven. Vanuit het stadje aan de Geul vertrekken drie routes via het Limburgse Heuvelland door de Belgische en Duitse grensstreek. “Het is mooi om te zien dat Eroica Limburg door de provincies Limburg, zowel Nederlands als Belgisch Limburg, en de doorkomstgemeenten: Valkenburg aan de Geul, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Voerendaal, Simpelveld en Vaals zo hartelijk wordt ontvangen”, aldus de organisatoren Richard Van Beek en Iwan Linckens.

Mooiste en beste van Limburg

Niet alleen de verharde bekende wegen, maar ook onverharde paden door de mooiste wielerregio van de Benelux zijn onderdeel van de route. “We laten het mooiste en beste wat Limburg te bieden heeft zien aan zowat de hele wereld.” Dat is overigens niet gelogen: Afgelopen edities namen deelnemers uit maar liefst 27 landen deel aan Eroica.

Prominenten

Ook dit jaar rijden weer een groot aantal prominente oud-renners mee tijdens Eroica Limburg. Naast Eroica Limburg-ambassadeur Leo van Vliet, nemen de voormalige klassiekerkoningen Roger de Vlaeminck en Johan Musseeuw, sprintkanon Eric Zabel en olympisch kampioen Jan Krekels deel. Naast deze oude wielerhelden, heeft ook oud-Tourwinnaar en wereldkampioen Joop Zoetemelk zijn deelname aan Eroica Limburg reeds bevestigd.

Méér dan fietsen

Het is niet alleen wielrennen wat de klok slaat. Eroica is een driedaags wielerevent voor het hele gezin met veel aandacht voor details, beleving en Joie de vivre, waarbij cultuur, muziek en eten en drinken een belangrijk onderdeel van de unieke Eroica sfeer zijn. Eroica Limburg vindt plaats in het weekend van 29 juni t/m zondag 1 juli 2018 in Dersaborgpark, Valkenburg aan de Geul. Meer informatie: www.eroicalimburg.nl

Meer nieuws

 • Chipmunk Health werkt met sterke partners aan digitale, persoonlijke gezondheidszorg

  Lees verder...
 • Voorbeeldproject: Zuid-Limburgse samenwerking voor zij-instromers in de zorg

  Lees verder...
 • Stem nog tot 1 november op Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg

  Lees verder...
 • Limburgs actieplan: Grotere baankansen door in­zicht op vaar­dig­he­den

  Lees verder...
 • Jo Cortenraedt: ‘Mooie bedrijven maken ook deel uit van het goede leven’

  Lees verder...
Pagina 1 / 829