Internationale en veelbelovende jubileumeditie FASHIONCLASH Festival Maastricht

datum: 08-06-2018

Fashion My Religion! is het thema van de jubileumeditie van het internationale en interdisciplinaire FASHIONCLASH Festival in Maastricht. Van 15 tot en met 17 juni zullen er meer dan 150 ontwerpers en podiumkunstenaars aan het festival deelnemen uit landen zoals Nederland, Duitsland, Italië, Portugal, Polen, Finland tot aan Peru.

Het festival is vormgegeven in het driedaagse The Route: een inspirerende pelgrimstocht langs exposities, lezingen, theater- en dansvoorstellingen en Fashion Talks. Het Modeshow-programma vindt plaats op zaterdagavond; een spectaculaire avond waarbij talenten van de toekomst het podium krijgen in de SAM Decorfabriek. Een unieke gelegenheid om geïnspireerd te raken door de wereld van mode, het nieuwste fashiontalent te ontdekken en te genieten van modestad Maastricht.

Uitdagen

Als overkoepelend thema duikt Fashion My Religion! gedurfd in op een van de meest actuele thema’s van het moment: religie. En dan met de name de relatie van geloof tot geslacht, haardracht of bijvoorbeeld kledij. FASHIONCLASH daagt deelnemers en bezoekers uit om via mode de bestaande religieuze tradities en taboes te onderzoeken, te belichten of te doorbreken. Een appèl tot activisme, dat hopelijk een nieuwe generatie modemakers en modeliefhebbers inspireert om hun rol zo betekenisvol mogelijk te vervullen.

Kaarten voor de modeshows zijn te koop vanaf €12,50 (voorverkoop online) en €15,- aan de deur (studenten €7,50). Tickets zijn vanaf 1 mei 2018 verkrijgbaar via www.fashionclash.nl – en tijdens het festival bij de SAM-Decorfabriek.

Meer nieuws

 • Tips en trucs voor mkb'ers die octrooi willen aanvragen

  Lees verder...
 • Kerkrade uitgeroepen tot MKB-Vriendelijkste gemeente van Limburg

  Lees verder...
 • Provincie Limburg gaat samenwerking aan met Meet the Youngsters

  Lees verder...
 • 28 maart: Samen in actie voor een sterker mkb tijdens werksessie in Eindhoven

  Lees verder...
 • MKB’ers opgelet: Subsidiekansen om vitaliteit eigen organisatie te stimuleren

  Lees verder...
Pagina 1 / 837