'Slimme douche' beste idee pitchwedstrijd Limburg Klaar Voor Morgen

datum: 08-06-2018

De E-shower BLUE heeft de pitchwedstrijd ‘Limburg klaar voor morgen’ gewonnen. Deze 'slimme douche' van Hamwells Europe BV is een innovatieve warm tapwater-oplossing, gebaseerd op een sterke beperking van douchewater. De innovatiepitch ‘Limburg klaar voor morgen’ is een bijzonder initiatief van negen samenwerkende partners: Wonen Limburg, Brightlands Chemelot Campus, Caspar de Haan, Cuypers-Pex, Driessens, OnderhoudPlus, Feenstra, Kemkens en Gebr. Janssen BV.

 

De partijen zijn op zoek naar nieuwe ideeën vanuit andere invalshoeken die ze kunnen toepassen bij het duurzamer maken van 3.000 huurwoningen van Wonen Limburg. Het idee van de E-shower BLUE is hierbij als allerbeste uit de bus gekomen. De vakjury, bestaande uit Wim Hazeu (bestuurder Wonen Limburg), Claudia Reiner (vicevoorzitter Uneto-VNI) en Hans Gaalman (Brightlands Chemelot Campus), heeft de pitches onder andere beoordeeld op échte innovatie, die tegelijkertijd ook toepasbaar is in de praktijk. De juryleden gaven aan dat er tot nu toe veel aandacht is geweest voor reductie en oplossingen voor warmte, maar dat het nu ook goed is om aandacht te hebben voor duurzaam warm tapwater.

Innovatieve oplossing

De e-shower BLUE van Hamwells Europe BV is een innovatieve warm tapwater-oplossing, gebaseerd op een sterke beperking van douchewater. Warm tapwater is met 40 procent in goed geïsoleerde woningen, veruit de grootste energievrager. De slimme douche bestaat uit een design douchepaneel met geïntegreerde WarmteTerugWin-unit (WTW), waarmee men onbeperkt kan douchen uit een 50 liter boiler.

Jaarlijks terugkerend

De organiserende partijen zijn van plan om van de pitchwedstrijd een jaarlijks evenement van te maken: “We willen uiteindelijk toewerken naar een platform waarbij nieuwe innovatieve ideeën naar voren gebracht kunnen worden. Ideeën die we vanuit de bouw- en installatiewereld in samenwerking met corporaties in de praktijk kunnen brengen.” Meer informatie over dit initiatief vindt u op www.limburgklaarvoormorgen.nl.

Meer nieuws

 • Tips en trucs voor mkb'ers die octrooi willen aanvragen

  Lees verder...
 • Kerkrade uitgeroepen tot MKB-Vriendelijkste gemeente van Limburg

  Lees verder...
 • Provincie Limburg gaat samenwerking aan met Meet the Youngsters

  Lees verder...
 • 28 maart: Samen in actie voor een sterker mkb tijdens werksessie in Eindhoven

  Lees verder...
 • MKB’ers opgelet: Subsidiekansen om vitaliteit eigen organisatie te stimuleren

  Lees verder...
Pagina 1 / 837