Zuid-Limburg toont gezamenlijke ambitie op Provada Amsterdam

datum: 08-06-2018

Publiek en privaat Zuid-Limburg bundelden afgelopen week hun krachten op een gezamenlijke stand op vastgoedbeurs Provada in Amsterdam. Onder de noemer 'Zuid-Limburg - Smart Part of Europe' en met de boodschap om samen te werken aan de toekomst van de regio, wist Zuid-Limburg zich sterk te manifesteren.

Op dinsdag was er uitgebreid aandacht voor presentaties van het Superlocal-project van HEEMwonen, de Sportzone Sittard-Geleen en Nationalpark Lodge. Deze presentaties werden voorafgegaan door een paneldiscussie onder leiding van Paul 't Lam over het Strategisch Actieplan Randstad Zuid-Limburg.

Duurzaamheid

Op de tweede dag van de Provada stond duurzaamheid centraal op de Zuid-Limburg-stand, in de vorm van een discussiepanel met wethouder Gert-Jan Krabbendam (Maastricht), Onno Dwars (Ballast Nedam) en Peter Göbel (ING REF, winnaar Green Leader Award 2017). Aansluitend werden de ontwikkelingen rondom het Maastrichtse Sphinxkwartier toegelicht door de RO Groep en 3W Real Estate. Op donderdag, de afsluitende dag van de vastgoedbeurs, draaide het om initiatieven uit Zuid-Limburg die als voorbeeld voor de rest van Nederland dienen: Het Groene Net en de Mijnwater B.V.

Eerste verbindingen

Tijdens de duur van de Provada diende de stand als ontmoetingsplek voor Zuid-Limburgse partijen, maar ook voor geïnteresseerden van buiten de regio. De eerste verbindingen die ervoor moeten zorgen dat Zuid-Limburg één van de aantrekkelijkste regio's in Europa wordt om in te leven en werken, zijn de afgelopen week gelegd.

Meer nieuws

 • Chipmunk Health werkt met sterke partners aan digitale, persoonlijke gezondheidszorg

  Lees verder...
 • Voorbeeldproject: Zuid-Limburgse samenwerking voor zij-instromers in de zorg

  Lees verder...
 • Stem nog tot 1 november op Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg

  Lees verder...
 • Limburgs actieplan: Grotere baankansen door in­zicht op vaar­dig­he­den

  Lees verder...
 • Jo Cortenraedt: ‘Mooie bedrijven maken ook deel uit van het goede leven’

  Lees verder...
Pagina 1 / 829