Deze chemiegigant geeft impuls aan Zuid-Limburgse automotive

datum: 31-05-2018

Het Japanse chemieconcern Mitsui Chemicals komt naar Limburg. Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft het bedrijf ervoor gekozen om zich op Chemelot in Geleen te vestigen. Belangrijke reden hiervoor is dat het automotive-cluster op Chemelot goed is vertegenwoordigd met spelers als SABIC, Arlanxeo, DSM, Sekisui, Brightlands Materials Center en Polyscope. En natuurlijk liggen VDL Nedcar en een aantal toeleveranciers in de directe omgeving. Mitsui is een belangrijke leverancier van kunststofmaterialen voor autofabrikanten. Kortom: een impuls voor deze sector.

 

Door de wereldwijde trend om de uitstoot van broeikasgassen te beperken, is er vanuit de automotivewereld sprake van een sterk toenemende vraag naar lichtgewicht oplossingen op basis van polypropeen kunststof materialen. Mitsui heeft zich in de productie van deze materialen gespecialiseerd. In eerste instantie wordt de productielocatie gerealiseerd op het Industrial Park van Chemelot, waarvoor de vergunningsaanvraag al is ingediend bij de betrokken overheden en instanties. De planning is dat medio 2020 de productie van start gaat, wat een directe werkgelegenheid zal opleveren van ongeveer 100 arbeidsplaatsen. "We zijn ervan overtuigd dat onze locatie op Chemelot buitengewoon gunstig zal zijn voor het leveren van wereldwijde service en materialen van de beste kwaliteit voor onze belangrijke wereldwijde en lokale klanten", aldus de directie van Mitsui.

Trots

Gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur, Joost van den Akker (VVD), is er trots op dat opnieuw een grote Japanse onderneming heeft gekozen om zich in Limburg te vestigen. "Dat is bovendien goed voor onze werkgelegenheid. Mitsui Chemicals is een groot internationaal opererend chemisch bedrijf", stelt hij. "Dat Mitsui met een fabriek én een Research & Development-afdeling voor Chemelot kiest, is voor ons een bevestiging dat deze plek internationaal steeds beter op de kaart staat als toonaangevende chemische site. Dit komt mede dankzij de onderscheidende combinatie van het Chemelot Industrial Park en de Brightlands Chemelot Campus."

Verheugd

Robert Claasen, directeur van Chemelot, is verheugd over de voorgenomen komst van Mitsui Chemicals naar Chemelot: "Mitsui heeft, evenals Chemelot, duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel staan en maakt de expliciete keuze om vanuit Chemelot hun Europese positie binnen de automotive-sector verder te versterken. Het feit dat ze dit vanuit onze locatie en samen met ons gaan doen, beschouw ik als een compliment voor de manier waarop we op Chemelot met elkaar en met alle betrokken instanties samenwerken."

Meer nieuws

 • Sim Formula: Zuid-Limburg als hotspot voor simracen

  Lees verder...
 • 100% Limburg Bike: Slimme racefiets op maat

  Lees verder...
 • Samenwerking tussen ondernemers: ‘Zwerm altijd sterker dan één vogel’

  Lees verder...
 • Heuvelland Biënnale | BRIGHT ARTS verbindt kunst, landschap en innovatie

  Lees verder...
 • Vijf design masterclasses in de zomer in Cube Design Museum

  Lees verder...
Pagina 1 / 839