MUMC+ wint gouden Benelux-award voor Doe en Beleefdag

datum: 03-05-2018

De Doe- en Beleefdag van het Maastricht UMC+ viel in de prijzen bij de Benelux Event Awards. Het nieuwe concept van de open dag werd bekroond met een Gouden Award. De Doe- en Beleefdag is een interactieve dag waar bezoekers op een bijzondere manier een kijkje kunnen nemen achter de schermen van het Maastricht UMC+. Op 18 maart 2017 vond de allereerste editie plaats. Op 6 april 2019 staat er wederom een Doe- en Beleefdag op het programma.

Gedurfd en doeltreffend

De BEA-awards worden jaarlijks uitgereikt aan unieke evenementen in de Benelux. De Doe-en Beleefdag won de eerste prijs in de categorie Business to Consumer (B2C) en liet onder meer evenementen van LIDL en BMW achter zich. De jury van de Benelux Event Awards was lovend over het nieuwe en gedurfde concept, ontwikkeld door Zuiderlicht en Maastricht UMC+. In het rapport viel te lezen: "De organisatie van opendeurdagen is nooit eenvoudig, en dat geldt nog meer wanneer het gaat om een ziekenhuis. Het ziekenhuis is er echter in geslaagd het publiek te mobiliseren om het ware gezicht van het ziekenhuis te komen ontdekken, en hen heel wat te laten bijleren aan de hand van verhalen van echte patiënten. Een gedurfd en doeltreffend werk."

Doen en beleven 2.0 

Op zaterdag 18 maart 2017 opende het Maastricht UMC+ haar deuren voor de allereerste Doe- en Beleefdag, waarbij bezoekers het verhaal konden volgen van een (of meerdere) patiënt(en) op hun weg in het universitair medisch centrum. Hoe is het bijvoorbeeld om te leven met de ziekte van Parkinson? Kun je het voorkomen en kun je er iets aan doen? Hoe helpen we iemand met een hartritmestoornis en er zorgen we ervoor dat hij weer een actief leven kan leiden. Zo kwamen bezoekers bijvoorbeeld op de Vaatkamer of een hightech operatiekamer en kon een van de vele laboratoria worden bezocht waar men zelf op onderzoek uit kon gaan. Tussendoor kon worden genoten van een gezonde snack en lieten deskundigen zien hoe je met bewuste voedingskeuzes en beweging een gezond leven kunt leiden.
 

Meer nieuws

 • Limburgs actieplan: Grotere baankansen door in­zicht op vaar­dig­he­den

  Lees verder...
 • Jo Cortenraedt: ‘Mooie bedrijven maken ook deel uit van het goede leven’

  Lees verder...
 • MKB’ers opgelet: OPZuid biedt kennis én subsidie voor versnelde innovatie

  Lees verder...
 • Wij zijn Valkenburg bundelt toeristisch aanbod en verbindt ondernemers

  Lees verder...
 • "Innovatie MKB zou gebaat zijn bij meer oriëntatie naar buiten toe"

  Lees verder...
Pagina 1 / 829