Vormgeven aan Europa! Doe mee!

datum: 12-04-2018

Kan ik Europa veranderen? Op 18 april a.s. is het antwoord: natuurlijk! Een kwestie van gewoon aanpakken: in drie creatieve workshops - kunst, cultuur en politiek - kun je vanaf 16.00 uur je mening over Europa inbrengen. 's Avonds, vanaf 19.00 uur, biedt de KingzCorner spannende inzichten in wat jonge Europese ontwerpers denken en doen. Daarnaast is er muziek, een Europa-pubquiz met geweldige prijzen, uitwisseling met aardige mensen en nog veel meer. Hoe ziet jouw Europa eruit? Uitgenodigd zijn alle geïnteresseerde partijen tussen 16 en 28 jaar.
 

Programma 

Deelnemers kunnen meedoen aan drie workshops: 

1. Democratie en verantwoording 


Democratie - wat heb ik daar mee te maken? Hoe ontwikkelde de democratie zich in Europa? Is het mogelijk om politieke participatie te leren? Is er een crisis van de democratie? Deze en meer vragen zullen worden behandeld en besproken in de interactieve workshop van de European Classroom. Na een introductie werkten de deelnemers in in kleine groepen zelfstandig aan verschillende kwesties. Ze onderzoeken zowel digitaal als analoog en beluisteren beroemde toespraken over het onderwerp democratie.
 

2. Europa's cultuur 

De workshop "Europese Culturele Tijdperken" is een leerprogramma langs de culturele fasen zoals ze worden gesymboliseerd in de eurobankbiljetten. In het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018 worden belangrijke vragen uitgewerkt, zoals: welk cultureel erfgoed delen we met elkaar in Europa? Welke middelen kunnen we gebruiken om de toekomst vorm te geven? Welke herinneringsplaatsen hebben we in de stad en wat zeggen ze over de Europese betekenis van de stad Aken?
 

3. Mijn Europa vormgeven 

Jij en Europa - wat heb je met elkaar te maken? Druk het creatief uit en maak een kunstwerk met anderen. Creatieve workshop in de didactische zaal van het Centre Charlemagne
 

Meer info en aanmeldigen op www.europedirect-aachen.de

Meer nieuws

 • Laura Nieboer (Pieke): ‘Zoveel onderwerpen in Zuid-Limburg waar we iets mee moeten doen’

  Lees verder...
 • Jong chemie talent internationaal erkend als Europese game changer

  Lees verder...
 • Erasmus Young Entrepreneurs Program biedt kansen voor jonge ondernemers

  Lees verder...
 • Luc Verburgh (Zuyd): ‘We moeten samenwerken rondom thema’s die jonge mensen belangrijk vinden’

  Lees verder...
 • Innovatest (Maastricht) blijft groeien: ‘Maar dan moeten we wel genoeg mensen vinden.’

  Lees verder...
Pagina 1 / 833