Zuyd Hogeschool “uitblinker” in de Keuzegids Masters 2018

datum: 08-03-2018

Zuyd Hogeschool wordt gekwalificeerd als “uitblinker” in de Keuzegids Masters 2018. Twee van de zeven beoordeelde opleidingen hebben het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’ ontvangen: ‘Architectuur’ en ‘Scientific Illustration’. De 104 punten die de opleiding ‘Scientific Illustration’ heeft gekregen betekent de hoogste score van alle hbo-Masteropleidingen in Nederland.

Met een overall puntentotaal van 68 behaalt Zuyd veruit de hoogste score van de algemene hbo-instellingen die masteropleidingen aanbieden. Daarmee laat Zuyd instellingen als Fontys, Hogeschool Arnhem-Nijmegen, Avans en Hogeschool van Amsterdam achter zich. Alleen Artez – een hogeschool speciaal voor de kunsten in het oosten van het land en eveneens “uitblinker” volgens de Keuzegids – scoort met een overall puntentotaal van 69 licht hoger dan Zuyd.

Vijf van de zeven beoordeelde opleidingen van Zuyd behalen een eerste plaats binnen hun vakgebied. De opleidingen ‘Advanced Nursing Practice’, ‘Arts Therapies’, ‘Personal Leadership in Innovation and Change’, ‘Scientific Illustration’ en ‘Architectuur’ eindigden allen bovenaan de lijst. De kwaliteitszegel ‘Topopleiding’ is voorbehouden aan opleidingen die in de ranglijsten van de Keuzegids een totaalscore van tenminste 76 punten behalen. 


Keuzegids Masters


De Keuzegids Masters wordt jaarlijks uitgegevens door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie. Dit is een organisatie die zich richt op het verhogen en inzichtelijker maken van onderwijskwaliteit. De Keuzegids Masters 2018 wordt 8 maart 2018 gepubliceerd.

 

 

Meer nieuws

 • Museumplein Limburg in Kerkrade viert deze maand twintigjarig bestaan

  Lees verder...
 • Leer van de besten: Next level blockchainconferentie in Smart Service Campus Heerlen

  Lees verder...
 • Dorothe van den Bosch programmamanager: ‘Energie Zuid-Limburg gebruiken’

  Lees verder...
 • Officiële bal voor WK 2018 bevat een biobased snufje uit Zuid-Limburg

  Lees verder...
 • Provincie Limburg steunt fusieplannen Arcus en Leeuwenborgh

  Lees verder...
Pagina 1 / 820