Stevige Chinese impuls voor Brightlands Maastricht Health Campus

datum: 01-02-2018

Een Limburgse delegatie onder leiding van Guido Derks (Algemeen directeur van de Provincie Limburg) ondertekende in Chengdu (China)  een Joint Venture overeenkomst tot oprichting van een fondsmanagement vennootschap. Deze formele samenwerking tussen Brightlands Maastricht Health Campus, Brightlands China Center, Chengdu Liankang Investment Co Ltd. en Shanghai Zhisun Private Equity Management Vo. Ltd moet leiden tot verschillende investeringsfondsen in de gezondheidssector (Health en Life Sciences).

In eerste instantie ligt de focus op het faciliteren van de ambities van Nederlandse bedrijven om te expanderen naar Chinese markten. In de tweede fase worden ook Chinese bedrijven die activiteiten in Europa willen ontplooien ondersteund. Het Brightlands China Center zal zowel Nederlandse als Chinese bedrijven en organisaties hierbij begeleiden. Naar verwachting is het eerste fonds al eind 2018 operationeel. 

Twan Beurskens, Gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur: “Dankzij deze investeringsfondsen krijgt de Brightlands Maastricht Health Campus een stevige impuls. Het mooie van deze constructie is dat zowel Nederlandse als Chinese ondernemers en organisaties kansen geboden worden. Het delen van kennis en het vermarkten van producten en diensten gaat beide kanten op: halen en brengen.”

Meer nieuws

 • Unieke kans: Breng uw bedrijf onder de aandacht in Rusland

  Lees verder...
 • Limburgse 50+’ers grijpen kansen door krapte op arbeidsmarkt

  Lees verder...
 • Grootste ‘koffiedikkwekerij’ van oesterzwammen ligt in Zuid-Limburg

  Lees verder...
 • 500 structurele banen bij komst Ein­stein Te­le­sco­pe naar Zuid-Limburg

  Lees verder...
 • Nieuwe call voor projecten Interreg Euregio Maas-Rijn

  Lees verder...
Pagina 1 / 831