Van NATO tot meest innovatieve wasstraat van Europa. Brunssum hééft het! 

datum: 09-03-2018

De gemeente Brunssum heeft een bloeiend bedrijfsleven. Er zijn ruim 1.500 bedrijven gevestigd die samen bijna 7.000 banen opleveren. Het gaat vooral om bedrijven in toerisme, smart services en industrie. Brunssum wordt gekenmerkt door een sterk bewustzijn dat een groene woonomgeving helpt bij de vestiging van bedrijven. Brunssum profileert zich ook als dé woonstad van Zuid-Limburg: een knusse stad met alle voorzieningen voor gezinnen, een goed en ruim woonaanbod en dus een prima uitvalsbasis voor een carrière in de regio. Beleidsprioriteiten zijn het realiseren van een aantrekkelijke leefomgeving, behoud van waardevolle natuur en investeringen in recreatie en toerisme met oog voor een goede balans tussen groen en economie. We stellen 10 innovatieve bedrijven - sommige wereldspelers! - uit Brunssum aan u voor. 

Blomix


Blomix ontwerpt, construeert, produceert en monteert blaasmatrijzen voor de verpakkingsindustrie. De matrijzen worden toegepast in uiteenlopende marktsegmenten zoals de chemische industrie, voedingsindustrie, huishoudelijke en cosmetische industrie. De volumes variëren van 20 ml voor verpakkingen voor lichaamsverzorging tot meer dan 220 liter voor toepassingen in de chemische industrie. In 2016 won Blomix zowel de Gazelle Award als de Rabo Economy Award.

IRSA Robotics


IRSA Robotics houdt zich bezig met het adviseren bij toepassingen met industriële robots en het programmeren en onderhouden van deze robots. Het bedrijf verzorgt ook trainingen programmeren. U kunt bij IRSA eveneens terecht voor tweedehands industriële robots.  

Advanced Instruments Manufacturing (AIM)


AIM is producerend specialist op het gebied van professionele medische instrumenten en apparaten. AIM kan het volledige management rondom de productie van nieuwe of bestaande medische apparaten verzorgen en werkt daarvoor samen met diverse gespecialiseerde partners op het gebied van productontwikkeling, design en certificering. 

LUC (Limburgse Urethaan Chemie)


LUC is onderdeel van de internationale LUC Group met bedrijven in België, Duitsland, Hongarije en Groot-Brittannië. De fabrieken maken producten op basis van polyurethaan dat via polymerisatie wordt verwerkt tot allerlei materialen die worden gebruikt in de automotive, staalindustrie, glasvezel- en olie-industrie en door achtbaanfabrikanten.

Wasstraat IClean


De milieuvriendelijkste wasstraat van West-Europa bevindt zich in Brunssum! IClean beschikt over het keurmerk Duurzaam Wassen en dat is niet voor niets. IClean staat voor 100% waterrecycling, werkt uitsluitend met biologisch afbreekbare chemicaliën, zorgt voor optimale afvalscheiding en verantwoord energiegebruik.

MijnMarketing.com

MijnMarketing.com is het grootste full-service marketingbureau van Limburg. In Zuid-Nederland behoort het bedrijf tot de 10 snelst groeiende bedrijven. MijnMarketing.com weet zich te onderscheiden door alle online- en offline marketingspecialisten in huis te hebben. In 2017 won het bedrijf de FD Gazelle Award en Rabo Economy Award.

Kabeldirect


Kabeldirect levert kabels, aansluitaccessoires en toebehoren aan particulieren en bedrijven. Het assortiment groeit dagelijks, op basis van vragen van klanten. Kabeldirect weet zich te onderscheiden door een snelle levertijd, goede productkennis en hoge kwaliteit tegen de laagst mogelijke prijs. Beide eigenaren startten het bedrijf op 19-jarige leeftijd, naast hun studies. Kabeldirect viel al diverse malen in de prijzen en sleepte onder meer het keurmerk ‘klasse shop’ van beslist.nl in de wacht, de hoogst mogelijke beoordeling voor een webshop. 

Cicero Zorggroep


Cicero Zorggroep ondersteunt ouderen en mensen met een beperking om hun leven op een zinvolle en zo zelfstandig mogelijke manier vorm en inhoud te geven. Cicero Zorggroep beschikt over 12 verzorgings-/verpleeghuizen in Zuid-Limburg en biedt ondersteuning op het gebied van welzijn, zorg, dagbehandeling en –verzorging voor zowel intramurale als thuiswonende cliënten. 

Groep Vossenberg

 
Vossenberg is specialist op het gebied van transport, afvalverwerking en recycling. Het bedrijf is betrokken bij vrijwel alle grote regionale grondsaneringen en megaprojecten (zoals o.a. realisatie infrastructuur Snowworld). Vossenberg werkt voor een breed klantenbestand van ijzergieterijen tot aannemers in de civiele techniek, aluminiumindustrie, agrariërs en particulieren. 

Nato Allied Joint Force Command

Allied Joint Force Command Headquarters Brunssum is het militaire NAVO-commando en   een van de twee Operationele Commando's samen met JFC Headquarters Napels. JFC HQ Brunssum's belangrijkste operatie is het ondersteunen van de ISAF (International Security Assistance Force) met het hoofdkwartier in Kabul, Afghanistan. Er werken zo’n 900 mensen uit 28 NAVO landen bij JFC HQ Brunssum. Daarnaast tellen NAVO-organisaties zoals NCIA, NAPMA en de AFNORTH International School ook nog eens 600 mensen.

Deze lijst is natuurlijk verre van compleet. Kent u interessante bedrijven in Brunssum of Zuid-Limburg, meld het ons. We plaatsen ze dan op onze website www.zuidlimburg.nl of een van de volgende LEDs Mondays.

 

 

 

Meer nieuws

 • Laura Nieboer (Pieke): ‘Zoveel onderwerpen in Zuid-Limburg waar we iets mee moeten doen’

  Lees verder...
 • Jong chemie talent internationaal erkend als Europese game changer

  Lees verder...
 • Erasmus Young Entrepreneurs Program biedt kansen voor jonge ondernemers

  Lees verder...
 • Luc Verburgh (Zuyd): ‘We moeten samenwerken rondom thema’s die jonge mensen belangrijk vinden’

  Lees verder...
 • Innovatest (Maastricht) blijft groeien: ‘Maar dan moeten we wel genoeg mensen vinden.’

  Lees verder...
Pagina 1 / 833