Voorlichting ‘Subsidie voor aansluiting onderwijs op arbeidsvraag’ in januari en februari

datum: 11-01-2018

Van 1 december 2017 tot en met 1 juni 2018 kunnen binnen het OPZuid weer subsidieaanvragen ingediend worden in het kader van de investeringsdoelstelling 1B3 ‘Systeemversterking Human Capital’. Om potentiële aanvragers te helpen tot een kwalitatief goede projectaanvraag te komen, organiseert Stimulus in samenwerking met de provincies Zeeland, Limburg en Noord-Brabant in elke provincie een voorlichtingsbijeenkomst met als thema ‘Subsidie voor aansluiting onderwijs op arbeidsvraag’. Deze bijeenkomsten vinden plaats op drie data in januari en februari.

Tijdens de bijeenkomst ontvangt u informatie over de context, inhoud en mogelijkheden van de openstelling, lichten we de beoordelingscriteria uitgebreid toe en geven we u nuttige tips en tricks. Daarnaast is het mogelijk om uw projectidee te pitchen.

Verbetering aansluiting onderwijs op arbeidsvraag

Eén van de grootste uitdagingen voor economische ontwikkeling ligt in de beschikbaarheid van kundig en gespecialiseerd opgeleid personeel. Om als bedrijf te kunnen innoveren, moet je de juiste kennis en kunde in huis halen. Met het Europees innovatieprogramma OPZuid zetten de provincies Limburg, Zeeland en Noord-Brabant, samen met Europa en het Rijk, in op verbetering van de aansluiting van het HBO/WO-onderwijs op de arbeidsvraag naar technisch geschoolde mensen. Er is subsidie beschikbaar voor o.a. stimulering van onderwijsprogramma’s en voorzieningen, waarbij zowel bedrijfsleven als kennisinstellingen betrokken zijn en die inspelen op kwalitatieve eisen die het bedrijfsleven in de topclusters stelt aan technisch talent.

Aanmelden

De voorlichtingsbijeenkomst in Limburg vindt plaats op 23 januari, 13:00-16:30 uur, Brightlands Chemelot Campus, Sittard-Geleen. 

Op het aanmeldformulier kunt u tevens aangeven of u uw projectidee wilt pitchen. Indien u uitgenodigd wordt voor een pitch, zal een panel van programmabetrokkenen u tijdens de bijeenkomst voorzien van feedback en advies.

Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging met programma en routebeschrijving.

Meer nieuws

 • Chipmunk Health werkt met sterke partners aan digitale, persoonlijke gezondheidszorg

  Lees verder...
 • Voorbeeldproject: Zuid-Limburgse samenwerking voor zij-instromers in de zorg

  Lees verder...
 • Stem nog tot 1 november op Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg

  Lees verder...
 • Limburgs actieplan: Grotere baankansen door in­zicht op vaar­dig­he­den

  Lees verder...
 • Jo Cortenraedt: ‘Mooie bedrijven maken ook deel uit van het goede leven’

  Lees verder...
Pagina 1 / 829