Maastricht op de 6e plaats van wereldranglijst congresbestemmingen

datum: 07-12-2017

Gemeten over 2016 stond Maastricht op de 6e plaats als congreslocatie in Nederland. ICCA, de International Congress and Convention Association maakt jaarlijks een wereldranglijst van de meest toonaangevende congresbestemmingen. De positie van een stad wordt bepaald door het aantal internationale congressen dat in de stad heeft plaatsgevonden.

Wat betekent dit?

Deze internationaal gepubliceerde ranglijsten spelen voor congresassociaties een belangrijke rol bij het kiezen van een bestemming voor een congres.  Hoe meer internationale congressen wij georganiseerd hebben als stad & regio, hoe sterker onze concurrentiepositie en internationale profilering.

Samen bepalen we onze plek op de ranglijst

Het Maastricht Convention Bureau verzamelt jaarlijks de basisgegevens van internationale congressen, wetenschappelijke/zakelijke bijeenkomsten die in het afgelopen jaar in Maastricht en regio hebben plaatsgevonden. Deze informatie geven ze door aan ICCA, die op basis van de aangeleverde informatie onze plek op de ranglijst bepaalt. Het is daarom van belang dat ze voldoende gegevens verzamelen en bundelen.

Wij hebben uw hulp nodig!

Voor een goede verzameling van alle regionale gegevens is Maastricht Convention Bureau afhankelijk van de medewerking van lokale relaties, u dus. Wij verzoeken u daarom door te geven welke internationale congressen en zakelijke bijeenkomsten in 2017 bij u hebben plaatsgevonden of door u in Maastricht & regio zijn georganiseerd. Uiteraard worden deze gegevens vertrouwelijk behandeld. Klik hier om te helpen!

 

Meer nieuws

 • Chipmunk Health werkt met sterke partners aan digitale, persoonlijke gezondheidszorg

  Lees verder...
 • Voorbeeldproject: Zuid-Limburgse samenwerking voor zij-instromers in de zorg

  Lees verder...
 • Stem nog tot 1 november op Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg

  Lees verder...
 • Limburgs actieplan: Grotere baankansen door in­zicht op vaar­dig­he­den

  Lees verder...
 • Jo Cortenraedt: ‘Mooie bedrijven maken ook deel uit van het goede leven’

  Lees verder...
Pagina 1 / 829