Diploma-uitreiking Tech2Create

datum: 01-12-2017

22 Werknemers van Tech2create partners; Thomas Regout, IAC, STORK en SPIE hebben afgelopen week hun diploma van Mechanisch Operator A/B of Werkvoorbereider of Technisch Leidinggevende in ontvangst. Alle partijen zijn partners van het project Tech2create. Een belangrijk ontwikkelprincipe binnen het project Tech2create, dat valt onder het Techniekcollege, is co-creatie; de opleidingen worden gezamenlijk met de bedrijven ontwikkeld, dit gaat verder dan input leveren. Vanuit Tech2Create zijn alle drie de opleidingen, waar de eerste werknemers op zijn afgestudeerd, opnieuw ontwikkeld. De opleiding Technisch Leidinggevende is zelfs een geheel nieuwe opleiding!

Over de opleidingen

De opleidingen waar de werknemers op zijn afgestudeerd zijn:

 • Mechanisch operator B, dit is een niveau 3 opleiding en duurt tussen de 2 en 3 jaar.
 • Werkvoorbereider, dit is een niveau 4 opleiding en duurt 3 jaar.
 • Technisch Leidinggevende, eveneens een niveau 4 opleiding met een duur van 1 jaar. De opleiding Technisch leidinggevende  betreft een opleiding voor specialisten.

Thomas Regout 

“Thomas Regout bestaat al sinds 1834 en is marktleider op het gebied van geleiders. Je komt onze geleiders overal tegen. In laden natuurlijk, maar ook in pinautomaten of in armleuningen van auto’s.” Rene Kerkhof, Tooling Manager bij Thomas Regout, werkt al 33 jaar bij het bedrijf. Hij was mentor van een aantal gediplomeerden die woensdag hun diploma in ontvangst namen. “ De in totaal tien gediplomeerden van Thomas Regout met een gemiddelde leeftijd van 46 jaar zijn enorm gedreven en heel erg bezig met hun ontwikkeling. We blijven onze producten steeds verder ontwikkelen en we investeren in nieuwe machines en technologieën. Zo werken we eraan om een fabriek van de toekomst te worden. Maar als we echt een fabriek van de toekomst willen zijn, moeten we ook medewerkers van de toekomst hebben! En onze mensen, die gisteren hun diploma hebben behaald zijn de juiste mensen, die we hiervoor nodig hebben.”

Over Tech2Create


Tech2Create is een publiek-private samenwerking, waarin een aantal Zuid-Limburgse bedrijven uit de ‘maakindustrie’, ‘engineering’ en ‘maintenance’ participeren. Samen met de bedrijven en gemeenten gaat Techniekcollege (de samenwerkende techniek school van Arcus en Leeuwenborgh) zorg dragen voor aantrekkelijk en eigentijds mbo-onderwijs, dat ruimte biedt aan regionale verschillen in een veranderende arbeidsmarkt. Een belangrijk ontwikkelprincipe binnen het project Tech2create, dat valt onder het Techniekcollege,  is co-creatie; de opleidingen worden gezamenlijk met de bedrijven ontwikkeld, dit gaat verder dan input leveren. De moederorganisatie Arcus is penvoerder van het project en is, samen met VDL Nedcar, de founding partner. Andere partners die meedoen aan het project Tech2create zijn Thomas Regout, IAC, Stork, Spie, Engie, Goflex, Emma Safety Shoes, Randstad en Adecco. Publieke partners zijn gemeente Heerlen, gemeente Sittard-Geleen, en de provincie Limburg.

De missie van Tech2Create is:
De realisatie van kwalitatief hoogwaardige, innovatieve (toekomstbestendige) techniekopleidingen, optimaal;  afgestemd op het regionale bedrijfsleven; Bredere inzetbaarheid van werknemers en werkzoekende; De gezamenlijke ontwikkeling van opleidingen die marktgericht is, gebruik maakt van aantrekkelijke lesmethoden en state-of-the-art kennis en faciliteiten; Een groot deel van uitvoering moet naar het bedrijf, met verbetering van onderwijskundige kwaliteit.

Meer nieuws

 • Chipmunk Health werkt met sterke partners aan digitale, persoonlijke gezondheidszorg

  Lees verder...
 • Voorbeeldproject: Zuid-Limburgse samenwerking voor zij-instromers in de zorg

  Lees verder...
 • Stem nog tot 1 november op Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg

  Lees verder...
 • Limburgs actieplan: Grotere baankansen door in­zicht op vaar­dig­he­den

  Lees verder...
 • Jo Cortenraedt: ‘Mooie bedrijven maken ook deel uit van het goede leven’

  Lees verder...
Pagina 1 / 829