Nationale Sportinnovator Prijs 2017

datum: 30-11-2017

Heunen Opticiens, Maatschap Fysio Stofberg, Kembit en Stichting Topsport Limburg bundelen hun krachten en doen een aanvraag voor de Nationale Sportinnovator Prijs 2017 Towards Tokyo 2020. Hun doel: sportieve prestaties verbeteren door sporters uitgebreid te analyseren op het gebied van DNA, fysieke functie en cognitieve prestatie.

Mochten ze de prijs, en de daaraan verbonden financiële steun, winnen, willen de samenwerkende bedrijven een pilot starten. Tijdens de pilot willen ze 20 topsporters onderzoeken en begeleiden tijdens hun voorbereiding van Tokyo 2020 met als doel hun sportprestaties te verbeteren. 

Omgekeerd te werk gaan

De topsport wordt meer en meer bediend door de wetenschap, op zoek naar inzichten om prestatie te verbeteren. Een nieuw onderzoek dat het nut aantoont van een product of dienst in relatie tot sportieve prestatie, en topsporters en hun coaches springen er boven op om alles te weten te komen. Terecht natuurlijk. Heunen Opticiens, Maatschap Fysio Stofberg, Kembit en Stichting Topsport Limburg draaien het om, en gaan eerst op het best mogelijke niveau kijken wat een sporter nodig heeft: Wat vertelt het DNA over aanleg en prestatieve mogelijkheden, in hoeverre kunnen cognitieve functies worden verbeterd en hoe zit het met sportieve gezondheid?

Co-creatie van specialisten

Samen leveren de vier bedrijven een breed pakket aan specialisten op het gebied van fysieke prestatie, visuele prestatie, cognitieve functie, reactiesnelheid en concentratie, sportpsychologie, data analyse en, door de kennis en inzet van de afdeling Complexe Genetica van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+, ook op het gebied van DNA-analyse. Door deze samenwerking kunnen zij de best mogelijke analyse maken van een topsporter. 

Op basis van deze analyse bereiken de adviezen, de trainingsmodules en de begeleiding door zijn of haar coach een hoger niveau. De uitslag is als een paar schoenen dat zit als gegoten: individueel en optimaal.

Meer nieuws

 • Emma Werkt helpt mensen op vernieuwende wijze aan een baan

  Lees verder...
 • Wordt uw bedrijf aantrekkelijkste werkgever van Limburg?

  Lees verder...
 • Limburg en Nordrhein-Westfalen benadrukken belang samenwerking

  Lees verder...
 • Cox: “Geen belemmeringen meer om samen op te trekken voor Zuid-Limburg”

  Lees verder...
 • Hernieuwd elan en daadkracht op eerste bestuursvergadering van ESZL

  Lees verder...
Pagina 1 / 824