Nationale Sportinnovator Prijs 2017

datum: 30-11-2017

Heunen Opticiens, Maatschap Fysio Stofberg, Kembit en Stichting Topsport Limburg bundelen hun krachten en doen een aanvraag voor de Nationale Sportinnovator Prijs 2017 Towards Tokyo 2020. Hun doel: sportieve prestaties verbeteren door sporters uitgebreid te analyseren op het gebied van DNA, fysieke functie en cognitieve prestatie.

Mochten ze de prijs, en de daaraan verbonden financiële steun, winnen, willen de samenwerkende bedrijven een pilot starten. Tijdens de pilot willen ze 20 topsporters onderzoeken en begeleiden tijdens hun voorbereiding van Tokyo 2020 met als doel hun sportprestaties te verbeteren. 

Omgekeerd te werk gaan

De topsport wordt meer en meer bediend door de wetenschap, op zoek naar inzichten om prestatie te verbeteren. Een nieuw onderzoek dat het nut aantoont van een product of dienst in relatie tot sportieve prestatie, en topsporters en hun coaches springen er boven op om alles te weten te komen. Terecht natuurlijk. Heunen Opticiens, Maatschap Fysio Stofberg, Kembit en Stichting Topsport Limburg draaien het om, en gaan eerst op het best mogelijke niveau kijken wat een sporter nodig heeft: Wat vertelt het DNA over aanleg en prestatieve mogelijkheden, in hoeverre kunnen cognitieve functies worden verbeterd en hoe zit het met sportieve gezondheid?

Co-creatie van specialisten

Samen leveren de vier bedrijven een breed pakket aan specialisten op het gebied van fysieke prestatie, visuele prestatie, cognitieve functie, reactiesnelheid en concentratie, sportpsychologie, data analyse en, door de kennis en inzet van de afdeling Complexe Genetica van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+, ook op het gebied van DNA-analyse. Door deze samenwerking kunnen zij de best mogelijke analyse maken van een topsporter. 

Op basis van deze analyse bereiken de adviezen, de trainingsmodules en de begeleiding door zijn of haar coach een hoger niveau. De uitslag is als een paar schoenen dat zit als gegoten: individueel en optimaal.

Meer nieuws

 • Chipmunk Health werkt met sterke partners aan digitale, persoonlijke gezondheidszorg

  Lees verder...
 • Voorbeeldproject: Zuid-Limburgse samenwerking voor zij-instromers in de zorg

  Lees verder...
 • Stem nog tot 1 november op Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg

  Lees verder...
 • Limburgs actieplan: Grotere baankansen door in­zicht op vaar­dig­he­den

  Lees verder...
 • Jo Cortenraedt: ‘Mooie bedrijven maken ook deel uit van het goede leven’

  Lees verder...
Pagina 1 / 829