Brightlands Chemelot Talent Day groot succes

datum: 10-11-2017

De Brightlands Chemelot Campus en het Chemelot Industrial Park zijn voortdurend op zoek naar talent voor de toekomst. Voor het eerst sloegen bedrijven en onderwijsinstellingen de handen ineen tijdens de Brightlands Chemelot Talent Day. Vorige week vrijdag kwamen bijna 300 studenten kennismaken met het oog op een baan, een stageplaats of een vervolgstudie. Dat maakte deze editie meteen al tot een groot succes. De studenten waren afkomstig van MBO- HBO- en WO-opleidingen in Nederland, Duitsland en België. 

Are you the right material? Dat was de vraag waarmee studenten naar Chemelot werden gelokt. “Graag maken wij kennis met je tijdens de Brightlands Chemelot Talent Day. Binnen dit ecosysteem krijg je de kans om samen te werken met wetenschappers, bedrijven en jouw toekomstige collega’s bij meer dan 140 toonaangevende bedrijven in de Chemie & Materialen”. Deze belofte werd waargemaakt met een gevarieerd programma: tours over het industrial park en over de campus, een innovatiemarkt, informatie over banen en stageplaatsen en over Living in Limburg en persoonlijke ontmoetingen met sleutelfiguren onder met motto: ‘meet the...' engineer, teacher, operator, student, scientist, executive’.

De studenten toonden veel interesse in Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL), waar studenten en professionals samenwerken. Het Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM) sprak tot de verbeelding vanwege de razendsnelle ontwikkeling van de afgelopen jaren. Van een ambitieus project gesteund door enkele pionier-partners (waaronder LED) tot een toonaangevend een breed gedragen instituut.

Zo bood de Brightlands Chemelot Talent talloze verrassingen en waardevolle ontmoetingen. De toekomst moet uitwijzen waar dit uiteindelijk toe leidt. Maar de organisatie was in elk geval enthousiast over de opkomst en de positieve reacties. Communicatie-manager Maurice Olivers: “Dit smaakt naar meer”.

Meer nieuws

 • Museumplein Limburg in Kerkrade viert deze maand twintigjarig bestaan

  Lees verder...
 • Leer van de besten: Next level blockchainconferentie in Smart Service Campus Heerlen

  Lees verder...
 • Dorothe van den Bosch programmamanager: ‘Energie Zuid-Limburg gebruiken’

  Lees verder...
 • Officiële bal voor WK 2018 bevat een biobased snufje uit Zuid-Limburg

  Lees verder...
 • Provincie Limburg steunt fusieplannen Arcus en Leeuwenborgh

  Lees verder...
Pagina 1 / 820