Studenten uitgedaagd in Water Innovation Challenge

datum: 04-11-2017

WML & Waterschapsbedrijf Limburg dagen studenten uit om met innovatieve oplossingen te komen voor 4 thema’s binnen de waterkringloop. Met de Water Innovation Challenge (WIC) kunnen studenten alleen of in een groep aan de slag met een uitdaging waarbij ze hun idee of oplossing kunnen uitwerken als businessplan, mockup en/of prototype. De beste oplossingen van ieder thema krijgen de kans om samen met experts hun idee verder uit te werken en daarmee mooie prijzen te winnen!

Waarom de Water Innovation Challenge?

De Water Innovation Challenge (WIC) is een competitie om maatschappelijke uitdagingen op het gebied van water aan te pakken. Samen willen we zo veel mogelijk uit water halen door in een vroeg stadium na te denken over maatschappelijke thema’s. Door een actieve link met het bedrijfsleven kunnen de deelnemende studenten hun project in co-creatie uitwerken. De studenten spelen zich zo op een eigentijdse manier in de kijker in het kader van een toekomstige carrière.

Meedoen

Wil jij meedoen met de Water Innovation Challenge? Verdiep je dan in de 4 thema's (Haal meer uit afvalwater, Omgaan met reststoffen, Duurzaam transport en Omgaan met de waterspits) en kijk voor welk probleem jij, alleen of in een team, een innovatieve oplossing kan bedenken. De beste inzendingen per thema krijgen de kans om hun idee samen met experts van WML en Waterschapsbedrijf Limburg verder uit te werken en uiteindelijk te pitchen tijdens de finale. De allerbeste oplossing per thema wint naast de eer en ervaring ook een innovatiecheque om het idee verder mee uit te voeren.

Inschrijven kan t/m 22 december. De finale vindt plaats in maart volgend jaar. 

Prijzen 

De beste ideeën van ieder thema gaan door naar de halve finale waar de teams van de betreffende ideeën inhoudelijke workshops krijgen om de innovaties verder uit te kunnen werken. Tijdens de halve finale bepaalt de jury welke ideeën door mogen naar de grote finale. Naast de mooie ervaring en netwerkmogelijkheden gaat er per thema een winnaar met de volgende mooie prijzen naar huis:

 • Een innovatiecheque om samen met Waterschapsbedrijf Limburg of WML het idee door te ontwikkelen
 • (hulp kan bestaan uit bijvoorbeeld: financiële steun, kennis, werkplek, benodigd materiaal/materieel, software, hardware, hulpmiddelen, etc.)
 • Een leuke verrassing voor ieder groepslid
 • Een certificaat van deelname  

 Doe mee! 

 

Meer nieuws

 • Bijeenkomst Limburgse werkgevers focust op vitaliteit werknemers

  Lees verder...
 • Brunssumse werkloosheidsaanpak betaalt zich terug

  Lees verder...
 • Pitch Event: Maak kennis met Universiteit van de Toekomst en Future 50!

  Lees verder...
 • La Saison Culinaire zet in op samenwerking én Euregionale uitbreiding

  Lees verder...
 • Zuid-Limburgs IT-onderwijs en -opleidingen vanuit klas naar Campus

  Lees verder...
Pagina 1 / 827