Leesvoer voor innovatieve ondernemers: Octrooi!

datum: 12-10-2017

Wat is een octrooi of patent? Wanneer kies ik voor octrooibescherming en wanneer voor geheimhouding? Hoe verdien ik geld aan een octrooi? Hoe kan ik veilig ondernemen zonder last te hebben van andermans octrooien? Hoe kan ik andermans octrooien en de octrooiliteratuur in mijn voordeel gebruiken? Wat als ik beschuldigd word van het maken van inbreuk op een octrooi? Wat zijn de kosten van een octrooi en hoe beperk ik die? Deze vragen en meer komen aan bod, in het boek Octrooi waarin ze op eenvoudige en toegankelijke manier beantwoord door wetenschapsjournalist Ir. Django Mathijsen. 

Het klinkt als een cliché, maar het mkb is de motor van de Nederlandse economie. En zoals bij alle motoren is er brandstof nodig. De brandstof voor het mkb is in veel gevallen innovatie. Als het om innovatie gaat, speelt Nederland een vooraanstaande rol. Belangrijke uitvindingen worden hier gedaan en niet alleen door grote multinationals. Uitvindingen worden gedaan door grote bedrijven, door kleine bedrijven en door gedreven uitvinders in hun schuur, achter hun computer, of gewoon onder de douche.

Vaak begint dan de uitdaging. Hoe houd je je uitvinding geheim en hoe kun je voorkomen dat anderen ermee aan de haal gaan? Hoe pak je dit aan en wat zijn de kosten om je uitvinding te beschermen? Bij wie kun je hulp krijgen en hoe weet je of je een goed advies krijgt en niet met een kat in de zak achterblijft? 7 Dit boek geeft korte en eenvoudige antwoorden en is speciaal geschreven voor het mkb, startende ondernemers, “start-ups” en individuele uitvinders, en zeker voor hen die voor het eerst te maken krijgen met uitvindingen. Dit boek verschijnt onder auspiciën van de Orde van Octrooigemachtigden en is geschreven zonder onbegrijpelijke juridische terminologie. Dit is geen uitgebreide handleiding voor het indienen van een octrooiaanvraag, maar wel een toegankelijke introductie.  

Doe je voordeel en aarzel niet om naar een octrooigemachtigde te gaan als je je uitvinding wilt beschermen. De meeste rekenen geen tarief voor een eerste gesprek, waarna je beter weet of het zin heeft om je verder onder te dompelen in de interessante wereld van octrooien. 

Meer nieuws

 • Emma Werkt helpt mensen op vernieuwende wijze aan een baan

  Lees verder...
 • Wordt uw bedrijf aantrekkelijkste werkgever van Limburg?

  Lees verder...
 • Limburg en Nordrhein-Westfalen benadrukken belang samenwerking

  Lees verder...
 • Cox: “Geen belemmeringen meer om samen op te trekken voor Zuid-Limburg”

  Lees verder...
 • Hernieuwd elan en daadkracht op eerste bestuursvergadering van ESZL

  Lees verder...
Pagina 1 / 824