Onafhankelijk nieuwsplatform Radar Limburg over Werk!

datum: 10-10-2017

RadarLimburg is een innovatief en onafhankelijk nieuwsplatform. De redactie bestaat uit (vooral jonge) journalisten, wetenschappers en mediadesigners die maandelijks een actueel onderwerp in de provincie Limburg van alle kanten belichten. De gebruiker krijgt niet één lang verhaal voorgeschoteld maar bepaalt zelf wat en hoeveel hij leest, bekijkt en beluistert over één thema. De redactie schrijft artikelen, maakt filmpjes, audio-opnamen, graphics en animatie die samengebracht worden op de radar, vooralsnog een website, straks ook een app.

De onderwerpen die op de radar staan, hebben altijd een link naar de actualiteit maar hoeven niet per se in de nieuwssfeer te liggen. Dit keer staat het thema Werk! op de Radar. Lees meer op radarlimburg.nl.

Werk!

Limburg telt zo’n 24.000 werklozen. Dat zijn er heel wat minder dan een jaar geleden. In Limburg staan ook zo’n 13.000 banen open. En de prognoses zijn goed: Greenport in Venlo hoopt in de komende jaren 15.000 banen te realiseren, op de Brightlandcampus in Sittard-Geleen verwacht men de komende jaren zo’n 1200 kenniswerkers nodig te hebben.

Hoe verleid je jonge mensen om zich hier te vestigen? Hoe krijg je start ups zo ver dat ze niet in Eindhoven of Aken beginnen, maar op of in de buurt van de Limburgse campussen? Sluit het onderwijs goed genoeg op de wensen van het bedrijfsleven en zijn woningaanbod en infrastructuur op orde? De verslaggevers van Radarlimburg.nl maakten een rondgang op de arbeidsmarkt om de stand van zaken in beeld, woord en geluid te brengen. Hun reportages en artikelen zijn bijeengebracht op de site www.radarlimburg.nl

Meer nieuws

 • Arcus College stijgt 13 plekken in MBO Keuzegids

  Lees verder...
 • Ziekenhuizen besparen geld met databasa AntibodyChain bv

  Lees verder...
 • Nieuwe call voor Human Capital-projecten (OPZuid)

  Lees verder...
 • Schrijf je in voor de nationale zorginnovatieprijs 2018

  Lees verder...
 • Maastricht op de 6e plaats van wereldranglijst congresbestemmingen

  Lees verder...
Pagina 1 / 791