Met het oog op de Duitse verkiezingen: 10 Duitse bedrijven in Zuid-Limburg

datum: 12-09-2017

Op 24 september a.s. vinden de Duitse Bondsdagverkiezingen plaats. Ook in Nederland is de verkiezing een van de belangrijkste thema’s in het nieuws. Niet voor niets, want Nederland en Duitsland zijn zeer belangrijke handelspartners, zowel qua export als import. Beide landen werken nauw samen op het gebied van infrastructuur, transport, waterbeheer en telecommunicatie. De belangrijkste Nederlandse exportproducten naar Duitsland zijn machines, chemische productie en voedingsmiddelen. In Limburg zijn ca. 60 Duitse bedrijven gevestigd, waarvan ruim de helft een vestiging heeft in Zuid-Limburg. 

Xella

Xella International GmbH heeft in Limburg productielocaties in Landgraaf en Koningsbosch (kalksteenfabriek). Het bedrijf is gespecialiseerd in efficiënte en energiezuinige bouwoplossingen. In Landgraaf wordt cellenbeton geproduceerd, een natuurlijk sterk isolerend bouwmateriaal van kalk, cement en zand.

Arlanxeo

Arlanxeo, gevestigd op de Brightlands Chemelot Campus, is een joint-venture van Lanxess en Saudi Aramco en een zwaargewicht op de globale rubbermarkt. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling, productie, marketing, verkoop en distributie van synthetisch rubber. Dit wordt vooral toegepast in de bandenindustrie, autoonderdelen en diverse andere applicaties. 

Arvato Benelux

Arvato Benelux maakt deel uit van Arvato Bertelsmann en biedt hoogwaardige klantenservice voor opdrachtgevers in uiteenlopende branches. Van mode en lifestyle, tot zorg, energie, banken, telecommunicatie, ICT en meer. De vestiging in Maastricht werkt onder meer voor Zalando.
 

BASF SE

In Maastricht ontwikkelt en produceert BASF pigmentpreparaten die worden gebruikt voor de inkleuring van kunststoffen. Deze gekleurde producten worden toegepast in bijvoorbeeld kunstgras, speelgoed, bierkratten en voedselverpakkingen.

Mercedes Benz

In Maastricht is het Customer Assistance Center van Mercedes Benz gevestigd. Er werken meer dan 1.000 mensen met 33 nationaliteiten. Hier wordt 24/7 assistentie verleend aan klanten en dealers van de merken Mercedes-Benz, AMG, Smart, Setra en Mercedes me.

DB Schenker

De Zuid-Limburgse vestiging van DB Schenker bevindt zich op Maastricht-Aachen Airport. De logistieke dienstverlener, wereldwijd actief in meer dan 130 landen, is Europees marktleider in weg- en railtransport en multimodaal vervoer. DB Schenker is een divisie van Deutsche Bahn AG.

Bayer

Bayer is een innovatieve onderneming op het gebied van gezondheid en landbouw. Het bedrijf ontwikkelt moleculen voor toepassing in innovatieve producten en oplossingen die de gezondheid van mens, dier en plant verbeteren. In Maastricht werken meer dan 100 medewerkers aan de verkoop, distributie en onderhoud van radiologie apparatuur.

Klingspor

Klingspor behoort tot de vijf meest toonaangevende fabrikanten van schuur- en slijpgereedschappen ter wereld. Het is een familiebedrijf dat in meer dan 36 landen productielocaties en verkoopkantoren heeft, zoals onder meer in Sittard. Het bedrijf heeft ruim 50.000 artikelen in het assortiment.

Medisana

Medisana ontwikkelt gezondheidsproducten voor de thuismarkt waarmee de gebruiker zijn gezondheid onafhankelijk en zonder risico zelfstandig kan monitoren. Denk aan producten zoals bloeddrukmeters of thermometers, producten voor gezichts- en lichaamsverzorging, luchtbevochtigers en luchtreinigers of diverse therapieën. In Kerkrade bevindt zich een verkoop- en servicekantoor. 

PortionPack / Van Oordt

Van Oordt Landgraaf is onderdeel van PortionPack Europe B.V., (dat weer onderdeel is van Südzucker Group, is een toonaangevende portieverpakker met verkoop- en productielocaties in 8 Europese landen. Van Oordt Landgraaf is een productievestiging, gericht op de productie van portieverpakkingen, zoals suikerklontjes en suikersticks, en beschikt over verschillende verpakkingsmachines en een eigen drukkerij.

 

 

 

Meer nieuws

 • Museumplein Limburg in Kerkrade viert deze maand twintigjarig bestaan

  Lees verder...
 • Leer van de besten: Next level blockchainconferentie in Smart Service Campus Heerlen

  Lees verder...
 • Dorothe van den Bosch programmamanager: ‘Energie Zuid-Limburg gebruiken’

  Lees verder...
 • Officiële bal voor WK 2018 bevat een biobased snufje uit Zuid-Limburg

  Lees verder...
 • Provincie Limburg steunt fusieplannen Arcus en Leeuwenborgh

  Lees verder...
Pagina 1 / 820