Bright Buildings: voor alles wat het daglicht kan verdragen!

datum: 12-09-2017

Bright Buildings in Heerlen ontwerpt en bouwt transparante gebouwen voorzien van flexibele dag- en gevelsystemen. De constructies zijn een uitkomst voor zwembaden en waterparken die hierdoor veel minder afhankelijk worden van het weer en seizoen. Recent werd een ingenieuze zwembadaccommodatie voor vakantiepark Eiland van Maurik geopend, voorzien van schuifdak en hefgevels spectaculaire glij-combinatie. Bright Buildings is een onderdeel van familiebedrijf Thermoflor van de familie Grimbergen, dat groot werd in de kassenbouw. 

Momenteel zit de vijfde generatie aan het roer. Gertjan Grimbergen vertelt over de opmerkelijke nieuwe loot aan het familiebedrijf. “Onze familie werkt al sinds 1877 in de kassenbouw. Een aantal jaren geleden besloten we, mede ingegeven door de economische crisis, tot een verbreding van onze bedrijfsactiviteiten. Want waarom niet onze kennis en expertise in de groensector toepassen in andere sectoren zoals recreatie en agrifood. Dat idee werd verder uitgewerkt en heeft geleid tot de oprichting van Bright Buildings.”

Binnen met buitengevoel

Dat bleek een schot in de roos. Bright Buildings heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een specialist in transparante gebouwen met grote aantrekkingskracht. Grimbergen: “Onze gebouwen kenmerken zich door openheid met veel glas. De gebouwen zijn duurzaam, de exploitatiekosten zijn laag en medewerkers profiteren van de weldadige effecten van daglicht. Daarnaast heeft Bright Buildings zich toegelegd op de ontwikkeling van openschuivende daken (Open Sky) en gevels (Sky Wall) waarvoor de bewegingsmechaniek in eigen huis, samen met partners, werd ontworpen. Recent kwam een nieuwe innovatie op de markt die gerust revolutionair genoemd kan worden. Skyslide is een dak dat helemaal wegrolt en over een aangrenzend gebouw schuift. De innovaties van Bright Buildings zijn relevant voor bedrijven die afhankelijk zijn van het weer en de seizoenen, zoals zwembaden, waterparken, sportaccommodaties of retailcomplexen. Onlangs realiseerden we een unieke zwembadaccommodatie op vakantiepark Eiland van Maurik in Gelderland. Hier kan voortaan het hele jaar ‘binnen’ worden gezwommen met een ‘buiten’ gevoel.” 

Spraakmakende projecten

Blikvanger van de moderne transparante constructie van 1.000 m2, zijn het schuifbare zonnedak en de zijwanden die open en dicht kunnen. Zo kan het overdekte bad met mooi weer open en met slecht weer dicht. Dat kan heel eenvoudig, zelfs met de smartphone. Het project is volledig door Bright Buildings gerealiseerd. De spectaculaire glijbanen werden geleverd door de firma van Egdom.”

Bright Buildings heeft overigens al meer spraakmakende projecten in binnen- en buitenland op zijn naam staan. Zoals de eerste transparante broederij (HatchCare Centre), het nieuwe hoofdkantoor van Fluor in Hoofddorp en de Venco Campus. Voor de Hogeschool Dronten ontwikkelde Bright Buildings de hoogste glazen stolp van Europa. Kijk voor meer referentieprojecten op www.brightbuildings.eu 

 

Meer nieuws

 • Museumplein Limburg in Kerkrade viert deze maand twintigjarig bestaan

  Lees verder...
 • Leer van de besten: Next level blockchainconferentie in Smart Service Campus Heerlen

  Lees verder...
 • Dorothe van den Bosch programmamanager: ‘Energie Zuid-Limburg gebruiken’

  Lees verder...
 • Officiële bal voor WK 2018 bevat een biobased snufje uit Zuid-Limburg

  Lees verder...
 • Provincie Limburg steunt fusieplannen Arcus en Leeuwenborgh

  Lees verder...
Pagina 1 / 820