10 mooie bedrijven uit ondernemend Stein

datum: 08-09-2017

Wist u dat in de gemeente Stein meer dan 1.750 mkb-ondernemers zijn gevestigd. De gemeente telt 5 grote bedrijventerreinen en is een logistieke hotspot dankzij de gunstige ligging tussen de A2 en A76, aan de Maas én het Julianakanaal, de aanwezigheid van de haven en spoorlijn. Chemelot Industrial Site en Brightlands Chemelot Campus liggen op een steenworp afstand. Vandaag zetten we 10 verschillende bedrijven in de spotlights. 

Nedlin Laundry Services 

Bij Nedlin Laundry Services draait alles om de was. Het bedrijf werkt voor opdrachtgevers in de horeca, de industrie en de zorg en werkt voortdurend aan nieuwe innovaties. Zo biedt Nedlin de nieuwste en slimste technieken binnen de Europese wasserijbranche te bieden. Zodat de was zo optimaal mogelijke, ecologisch en economisch mogelijk wordt gedaan tegen lage kosten. 

Spie

Spie helpt klanten met het ontwerpen, ontwikkelen, installeren en onderhouden van energie-efficiënte en milieuvriendelijke installaties in gebouwen, industriële complexen, ziekenhuizen en energiesector. Spie is actief in de markten Smart City, e-fficient buildings, Energies en Industry Services.

Frerotech 

Frerotech heeft als motto ‘specialisten in frezen’. Het bedrijf beschikt over een geavanceerd CNC machinepark waarmee prototypes evenals kleine en middelgrote serie gemaakt kunnen worden. Frerotech heeft veel ervaring in het ontwerpen, engineeren en bouwen van matrijzen in diverse disciplines.

Limpens Logistics 

Limpens Logistics is een logistieke full service dienstverlener op het gebied van opslag en handling van bulkgoederen; plastic granulaten, pvc poeders en grondstoffen. De onderneming in Elsloo beschikt over meer dan 110 opslagsilo’s, verdeeld over twee siloparken, met een gezamenlijke capaciteit van 29.500 m3. Importstromen vanuit de hele wereld worden hier efficiënt en effectief gehandeld.

Gepla BV

Gepla BV ontwerpt en realiseert duurzame binnen afwerkingen en inrichtingen van gebouwen, met als uitgangspunt het creëren van een fijne omgeving voor wonen, zorg, werken, onderwijs en leisure. Gepla (Elsloo) maakt deel uit van de Gelissen Group (Toverland en Nature Wonderworld).

Petrochemical Pipeline Services 

Petrochemical Pipeline Services (is een service provider voor cross-country pijpleidingen voor het transport van (petro)chemische producten. PPS Services beheert in Nederland, België en Duitsland ca. 1.000 km pijpleidingsystemen bestaande uit ondergrondse pijpleidingen en bovengrondse installaties.

LMS

LMS (Limburgs Metaal Spuitbedrijf) is een reparatiebedrijf voor de industrie en toeleveringsbedrijven in de regio en daarbuiten. LMS is gespecialiseerd in herstel van slijtage door middel van thermisch metaalspuiten, maar ook andere oplossingen zijn mogelijk. LMS kan onder hoge tijdsdruk flexibel werken en 24/7 een oplossing bieden.

UTS Bernardt 

UTS Bernardt is een toonaangevende speler op het gebied van verhuizingen, dedicated logistiek, archiefbeheer en facilitaire diensten in Limburg. UTS ontwikkelde onder meer de Verhuis App en Pien! Verhuisbegeleiding voor ouderen en hun kinderen, voor mensen met een beperking en nabestaanden.

TRIGOS Support 

TRIGOS Support ondersteunt organisaties bij de ontwikkeling en optimalisering van de factor arbeid / mens. Doel: optimaal inzetbare medewerkers door borging en toegankelijkheid van de noodzakelijke werplekkennis -en vaardigheden, efficiënte werkprocessen en dus overall betere bedrijfsresultaten. Kwalificeren en certificeren van personeel en het faciliteren van het Werkplekleren.

L'Ortye Haven 

L’Ortye Haven is een logistiek dienstverlener voor de aan- en afvoer van los gestorte bulkgoederen. Samen met partners regelt l’Ortye de goederenstroom vanaf Antwerpen, Amsterdam en Rotterdam via de binnenvaart naar de havens in Stein of Maastricht. Hier kunnen goederen verder worden verwerkt (mengen, breken, zeven, malen), gewogen of omgepakt van of naar big bags en verder worden getransporteerd naar het Europese achterland.

Deze opsomming is uiteraard verre van compleet en u kent dan ook vast meer bedrijven in Stein die in dit lijstje thuishoren? Meld het via info@ledbrainport2020.nl en wij plaatsen de bedrijven op de site www.zuidlimburg.nl. Heeft u alvast suggesties uit andere gemeenten? Laat het ons weten! 

Meer nieuws

 • Museumplein Limburg in Kerkrade viert deze maand twintigjarig bestaan

  Lees verder...
 • Leer van de besten: Next level blockchainconferentie in Smart Service Campus Heerlen

  Lees verder...
 • Dorothe van den Bosch programmamanager: ‘Energie Zuid-Limburg gebruiken’

  Lees verder...
 • Officiële bal voor WK 2018 bevat een biobased snufje uit Zuid-Limburg

  Lees verder...
 • Provincie Limburg steunt fusieplannen Arcus en Leeuwenborgh

  Lees verder...
Pagina 1 / 820