POP Startsubsidie voor start-up Rementis

datum: 31-08-2017

Mensen met dementie langer gelukkig houden in hun vertrouwde leefomgeving, kan dat? De start-up Rementis heeft hierop een antwoord. Rementis heeft een vernuftig interactief platform ontwikkeld dat thuiswonende patiënten met dementie ondersteunt, samen met de mantelzorger. Het initiatief ontving recent een POP-startsubsidie. Rementis, gevestigd op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen, sloot onlangs het Acceleratieprogramma van Brightlands Innovation Factory succesvol af.

Nederland telt momenteel ca. 260.000 mensen met dementie. De komende 20 jaren zal dat aantal bijna verdubbelen. Om dementerenden zo gelukkig en veilig mogelijk in hun vertrouwde omgeving te laten blijven wonen, zijn praktische hulpmiddelen nodig die hen ondersteunen in hun dagelijks leven. Rementis biedt hiervoor een oplossing met een interactief platform dat speciaal voor mensen met dementie is ontwikkeld. Het platform biedt praktische informatie over dag en tijd waarmee het mensen met dementie ondersteunt en structuur geeft aan hun dag. Ook kan het naar behoefte worden gevuld met persoonlijke herinneringen.  De informatie wordt gepresenteerd via een tv-scherm in de kamer van de patiënt. Het scherm springt vanzelf aan op het moment dat beweging in de kamer wordt gedetecteerd. De mantelzorger kan op afstand inloggen, meekijken en nieuwe informatie uploaden. Het platform biedt tevens de mogelijkheid voor mantelzorgers en andere zorgaanbieders om onderling informatie uit te wisselen en zorgtaken overzichtelijk te plannen. Zo probeert Rementis een gedeelte van de zorgen en druk die een mantelzorger met zich meedraagt te verlichten.  

Over Rementis

Rementis is een initiatief van Danny Pouwels, die zelf enkele jaren in de ouderenzorg werkte en daarbij dagelijks werd geconfronteerd met de noden van dementerenden en hun mantelzorgers. Hij zag in dat de zorg beter en menselijker kan. Hij investeerde zijn spaargeld in de ontwikkeling van een eerste prototype. Na succesvolle eerste testen klopte hij aan bij Brightlands Innovation Factory voor de verdere ontwikkeling van zijn idee. Inmiddels heeft Rementis het Acceleratieprogramma van Brightlands Innovation Factory afgerond en is Brightlands Innovation Factory aandeelhouder van Rementis. Onlangs ontving Rementis een POP-startsubsidie, andere subsidieaanvragen lopen nog. Samenwerking met een technologiebedrijf staat op stapel om het Rementis platform verder te ontwikkelen. Naar verwachting is het platform eind september gereed zodat in oktober de WMO-validatie kan starten. Aan de hand van richtlijnen van de WMO worden dan de effecten van het product gemeten. Rementis werkt hiervoor samen met Zuyd Hogeschool en de Universiteit van Maastricht. 

Meer nieuws

 • Sim Formula: Zuid-Limburg als hotspot voor simracen

  Lees verder...
 • 100% Limburg Bike: Slimme racefiets op maat

  Lees verder...
 • Samenwerking tussen ondernemers: ‘Zwerm altijd sterker dan één vogel’

  Lees verder...
 • Heuvelland Biënnale | BRIGHT ARTS verbindt kunst, landschap en innovatie

  Lees verder...
 • Vijf design masterclasses in de zomer in Cube Design Museum

  Lees verder...
Pagina 1 / 839