Enexis vitaalste bedrijf van Limburg

datum: 08-07-2017

Energieleverancier Enexis uit Maastricht is dit jaar het Vitaalste Bedrijf van de provincie Limburg. Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde de prestigieuze prijs deze week aan respectievelijk Yvonne Schobbe en Jacqueline Kroezen. Volgens juryvoorzitter Van den Hoogenband investeren deze bedrijven het meest in het vitaal houden van hun medewerkers. Enexis liet de andere genomineerden van Limburg, Geodis Logistics uit Venlo en Thermae 2000 uit Valkenburg, achter zich.

Enexis uit Maastricht is een van de acht grote netbeheerders van Nederland. Naar aanleiding van een intern onderzoek dat werd uitgevoerd in 2015 heeft de directie meteen doorgepakt en een gezondheids- en vitaliteitsprogramma ontwikkeld voor de driehonderd medewerkers. “We wilden een structurele mentaliteitsverandering in beweging zetten”, stelt woordvoerder Yvonne Schobbe. “Het gaat niet alleen om een gezond broodje in de kantine, maar je moet proberen gezondheid en vitaliteit in de breedste zin van het woord een plekje te geven in de dagelijkse routine van medewerkers.”

Yogalessen

Binnen Enexis worden nu onder werktijd sportsessies, kookworkshops en yogalessen in groepsverband georganiseerd; iedere medewerker kan zijn eigen sport zoeken, van bootcamp tot zwemmen. Ook is er een jeu de boule-baan op kantoor en gratis fruit. Werknemers reageren enthousiast en droegen zelf al tientallen nieuwe ideeën aan. “We zijn heel trots op de eerste resultaten”, vertelt Schobbe. “De scores waren na een jaar al beter. We hadden ingezet op 10 procent minder ziekteverzuim; daar zijn we rúim overheen gegaan. En het gemiddelde gewicht van onze medewerkers is ook gedaald. Het is nu van belang al dat enthousiasme levend te houden.”

Het Vitaalste Bedrijf

De winnaar van Limburg neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt 23 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De landelijke winnaar neemt het stokje dan over van Zalsman uit Zwolle, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen.

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.

Bron: MKB Nederland 

Meer nieuws

 • Museumplein Limburg in Kerkrade viert deze maand twintigjarig bestaan

  Lees verder...
 • Leer van de besten: Next level blockchainconferentie in Smart Service Campus Heerlen

  Lees verder...
 • Dorothe van den Bosch programmamanager: ‘Energie Zuid-Limburg gebruiken’

  Lees verder...
 • Officiële bal voor WK 2018 bevat een biobased snufje uit Zuid-Limburg

  Lees verder...
 • Provincie Limburg steunt fusieplannen Arcus en Leeuwenborgh

  Lees verder...
Pagina 1 / 820