Zuyderland Live! wint Galjaardprijs 2017

datum: 19-05-2017

Zuyderland heeft de Galjaardprijs 2017 in de wacht gesleept. Dit is de belangrijkste Nederlandse prijs voor publieke communicatie. In de finale bleek niet alleen de vakjury eensgezind: ook de publieksprijs ging mee naar Limburg. De jury roemde met name het lef en open karakter dat Zuyderland met de livestream van de galblaasoperatie via Facebook had getoond.

Dat een organisatie beide prijzen wint is uitzonderlijk: in de historie was dat pas één keer eerder gebeurd. Na een voorselectie uit 54 inzendingen moest Zuyderland het in de finale in Zwolle opnemen tegen vier andere initiatieven. Na een intensief juryberaad was de jury het met elkaar eens. Juryvoorzitter Guido Rijnja: ‘Zuyderland Live! zorgt voor impact bij iedereen: de organisatie, het publiek en de communicatieprofessional. De werkelijkheid staat centraal door te laten zien wat er gebeurt in een gesloten wereld.’

Naast de juryprijs won Zuyderland Live! ook de publieksprijs. Van de 6426 stemmen kreeg Zuyderland er bijna 2500 (38%). Zuyderland Live! is ontwikkeld in samenwerking met Hello Sunshine, de online partner van Zuyderland. Samen stimuleren zij innovatie op online en digitaal vlak binnen de zorg. Zuyderland Live! is één van deze initiatieven.

Meer nieuws

Pagina 1 / 810