ITEM/Team GWO informatiesessie: Wet DBA en grensoverschrijdende arbeid

datum: 19-05-2017

Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM en Team Grensoverschrijdend Werken en Ondernemen van de Belastingdienst organiseren op maandag 19 juni a.s. de informatiesessie "Wet DBA en grensoverschrijdende arbeid". In deze informatiesessie staat de vraag centraal wat de uitwerking is van de Wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) bij grensoverschrijdende arbeid. Dit onderwerp zal vanuit twee invalshoeken worden benaderd. Enerzijds vanuit het perspectief van de Nederlandse opdrachtgever wiens opdrachtnemer in een andere EU lidstaat gaat werken. Anderzijds vanuit het perspectief van de in het buitenland gevestigde opdrachtgever wiens opdrachtnemer in Nederland gaat werken.

Lopen deze opdrachtgevers risico's op basis van de Wet DBA? Zo ja, welke risico's zijn dat? Aan de hand van voorbeelden en uitleg over belastingverdragen en de Europese verordening inzake de sociale zekerheid worden bovenstaande vragen beantwoord.

Deze informatiesessie is bedoeld voor zzp'ers, opdrachtgevers en intermediairs die te maken hebben met grensoverschrijdende arbeid.

De presentatie zal worden verzorgd door Anela Kovacevic (Team GWO), D. Lemeer (inspecteur loonheffingen internationaal) en Peter Hoogstraten (landelijk vaktechnisch coördinator loonheffingen) van de Belastingdienst. Deelname is enkel mogelijk bij vooraanmelding. Na afloop van de informatiesessie bent u uitgenodigd voor de borrel en is er een rondleiding gepland over het Chemelot terrein. De rondleiding vindt plaats per bus en hiervoor zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 De informatiesessie vindt plaats op 19 juni 2017 van 15.00 tot 18.00 uur op de Brightlands Chemelot Campus, Urmonderbaan 22 (Gate2, Gebouw 200. U kunt deelnemen aan een rondleiding per bus over het Chemelotterrein. 

Inschrijven kan tot 9 juni a.s. 

 

Meer nieuws

 • Museumplein Limburg in Kerkrade viert deze maand twintigjarig bestaan

  Lees verder...
 • Leer van de besten: Next level blockchainconferentie in Smart Service Campus Heerlen

  Lees verder...
 • Dorothe van den Bosch programmamanager: ‘Energie Zuid-Limburg gebruiken’

  Lees verder...
 • Officiële bal voor WK 2018 bevat een biobased snufje uit Zuid-Limburg

  Lees verder...
 • Provincie Limburg steunt fusieplannen Arcus en Leeuwenborgh

  Lees verder...
Pagina 1 / 820