Debat over 'De Slimme Stad'

datum: 20-04-2017

Op dinsdag 25 april a.s. organiseert debatcentrum Sphinx een publiek debat over ‘de Slimme Stad’.Met o.a. Helmy Koolen (Manager Economie & Cultuur, gemeente Maastricht) Merel Noorman (techniekfilosoof, Universiteit Maastricht) en Rinie van Est (trendwatcher, Rathenau Instituut).

De Slimme Stad brengt veel technologische mogelijkheden met zich mee om onze leefomgeving efficiënter en duurzamer te organiseren. In een slimme stad kunnen overheden, bedrijven en bewoners gedetailleerd inzicht krijgen in allerlei stedelijke processen (zoals verkeerstromen en energieverbruik), en daar ‘realtime’ op ingrijpen.

Tegelijkertijd roept de Slimme Stad allerlei vraagstukken op over privacy en gelijke behandeling. Want wie is er verantwoordelijk voor onze data in de Slimme Stad? Wat houdt slim burgerschap in? Biedt de slimme stad ook onderdak aan de ‘niet-slimme burgers’? En wat voor gevolgen heeft de slimme stad voor de verhouding tussen stad en platteland?

Op 25 april verkennen we de mogelijkheden voor onze eigen stad, Maastricht. Discussieer ook mee, bij boekhandel Dominicanen!

Dinsdag 25 april, 19:30 – 21:00 uur
Boekhandel Dominicanen (Dominicanerkerkstraat 1)
Inloop vanaf 19:00
Toegang gratis

 

Meer nieuws

 • Museumplein Limburg in Kerkrade viert deze maand twintigjarig bestaan

  Lees verder...
 • Leer van de besten: Next level blockchainconferentie in Smart Service Campus Heerlen

  Lees verder...
 • Dorothe van den Bosch programmamanager: ‘Energie Zuid-Limburg gebruiken’

  Lees verder...
 • Officiële bal voor WK 2018 bevat een biobased snufje uit Zuid-Limburg

  Lees verder...
 • Provincie Limburg steunt fusieplannen Arcus en Leeuwenborgh

  Lees verder...
Pagina 1 / 820