Met het oog op de Franse verkiezingen: 10 Franse bedrijven in Zuid-Limburg

datum: 21-04-2017

De 1e ronde van de Franse verkiezingen zit er op. Volgende week is duidelijk wie de nieuwe president van Frankrijk wordt. Ook in Nederland wordt de verkiezing op de voet gevolgd, want er hangt veel vanaf. Nederland (en ook Zuid-Limburg) en Frankrijk hebben een lange geschiedenis samen, zijn belangrijke partners op handelsgebied en onderhouden intensieve culturele contacten. Het is nog maar de vraag hoe de nieuwe regeringsleider aankijkt tegen Europa, tegen grensoverschrijdende samenwerking, tegen vrij verkeer van personen. Allemaal zaken die voor Nederland, maar zeker voor Zuid-Limburg als grensregio, van groot belang zijn. In Limburg zijn ca. 40 Franse bedrijven gevestigd, waarvan 14 in Zuid-Limburg. Hieronder lichten we er enkele uit. 

Air Liquide Acythylene BV:  
Gevestigd in Geleen en leverancier van industriële gassen, technologieën en services voor diverse industrieën, de gezondheidszorg en ondernemers. 

Engie Services 
Engie is de nieuwe naam van technisch dienstverlener en datacenterexploitant Cofely. Het Franse moederbedrijf is GDF Suez. Engie Services richt zich op het ontwikkelen van innovatieve technologie-oplossingen en diensten, die bedrijven helpen hun bedrijfsprocessen duurzaam te verbeteren. In Zuid-Limburg is Engie gevestigd op Maastricht-Aachen Airport.

Destil 
Destil is een groothandel voor de bouw en industrie en heeft vestigingen in o.a. Maastricht en Sittard-Geleen. 

Faurecia Automotive Seating  
Faurecia Automotive Seating (Sittard-Geleen) is onderdeel van de Franse moederorganisatie Faurecia, een internationale producent van automobielonderdelen met wereldwijd 320 productielocaties en 30 R&D centra. Faurecia is actief in vier segmenten: automotive seating, interior systems, automotive exteriors en emission control technologies. 

IGE+XAO
De IGE+XAO groep biedt al meer dan 30 jaar CAE (Computer Added Engineering) oplossingen aan voor alle mogelijke segmenten binnen elektrotechniek en elektrotechnische engineering, van eenvoudig single user gebruik tot uitgebreide netwerken. De Zuid-Limburgse vestiging is in Heerlen. 

Oberthur Technologies 
Oberthur Technologies (Sittard-Geleen) richt zich op digitale veiligheid en biedt veilige technologische oplossingen voor (financiële) transacties (zoals contactloos betalen), smartphone authentificatie, zelfrijdende auto’s etc. 

Teleperformance
Teleperformance is een groot internationaal callcenter in Maastricht waar callcenter agents contacten afhandelen met de klanten van 28 bedrijven en merken. Dat gebeurt telefonisch, per e-mail, chat en sociale media.

Sita 
Sita maakt onderdeel uit van Suez en is gespecialiseerd in afval, afvalinzameling-, transport en verwerking. Gevestigd in Maastricht. 

Saint Gobain Abrasives 
Saint Gobain Abrasives is gevestigd in Born. Het bedrijf is wereldleider in het producren van slijp- en schuurmiddelen voor zowel de Doe Het Zelf-sector als de gespecialiseerde fijnmechanische sector. 

Rexel
Rexel is de gespecialiseerde groothandel voor de woningbouw, utiliteit en industrie. Rexel is gevestigd in Kerkrade. 

Petit Forestier
Europees marktleider in koelverhuur. Petit Forestier verhuurt koelvoertuigen, koelmeubelen en koelcontainers voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Gevestigd in Maastricht. 

 

 

 

Meer nieuws

 • Museumplein Limburg in Kerkrade viert deze maand twintigjarig bestaan

  Lees verder...
 • Leer van de besten: Next level blockchainconferentie in Smart Service Campus Heerlen

  Lees verder...
 • Dorothe van den Bosch programmamanager: ‘Energie Zuid-Limburg gebruiken’

  Lees verder...
 • Officiële bal voor WK 2018 bevat een biobased snufje uit Zuid-Limburg

  Lees verder...
 • Provincie Limburg steunt fusieplannen Arcus en Leeuwenborgh

  Lees verder...
Pagina 1 / 820