Het Waterschapshuis sponsort promotieplaats in Innovation Procurement bij MSM

datum: 11-03-2017

Maastricht School of Management (MSM) en Het Waterschapshuis hebben een overeenkomst gesloten waarin Het Waterschapshuis een promotieplaats sponsort bij Maastricht School of Management. Met deze promotieplaats wil Het Waterschapshuis haar interne capaciteit versterken en de implementatie verbeteren van innovatieve informatie- en communicatietechnologieën (ICT) op het gebied van inkoop en aanbestedingen. Deze verbeteringen zijn voornamelijk gericht op het verkrijgen van beter inzicht in de economische aspecten van Europese ICT praktijken, beleid en regelgeving op het gebied van aanbestedingen. 

De promovendus zal bij MSM werkzaam zijn binnen de recent geïnstalleerde Corvers Leerstoel in Innovation Procurement, onder academische leiding van Professor Nicola Dimitri en ondersteund door research fellows Dr. Anne Rainville en Dr. Ramona Apostol. De promovendus zal nauw samenwerken met de Leerstoel, en het team van Corvers Commercial and Legal Affairs en Vtrek (onderdeel van een sterk netwerk van economische en juridische partners).

Het promotie-onderzoek richt zich voornamelijk op de economische analyse van de recent ingevoerde EU wetgeving op het gebied van innovatiegericht aanbesteden. Meer specifiek zal de kandidaat onderzoek doen naar het in 2006 door de Europese Commissie voorgestelde Pre- Commercial Procurement (PCP) voor innovatie, Public Procurement of Innovation (PPI) en het in 2014 door de EU geïntroduceerde Innovation Partnership. Het gaat hierbij grotendeels over de economische impact van innovatieve oplossingen, zowel vanuit het oogpunt van kosten-baten afwegingen, als ook vanuit maatschappelijk welzijn, en rekening houdende met het versterken van de capaciteit en kennis van Het Waterschapshuis.

Een gedetailleerde oproep voor geïnteresseerde kandidaten is beschikbaar op de MSM website: www.msm.nl/research/corvers-chair-in-innovation-procurement/doctoral-position-in-innovation- procurement/ 

Meer nieuws

 • Chipmunk Health werkt met sterke partners aan digitale, persoonlijke gezondheidszorg

  Lees verder...
 • Voorbeeldproject: Zuid-Limburgse samenwerking voor zij-instromers in de zorg

  Lees verder...
 • Stem nog tot 1 november op Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg

  Lees verder...
 • Limburgs actieplan: Grotere baankansen door in­zicht op vaar­dig­he­den

  Lees verder...
 • Jo Cortenraedt: ‘Mooie bedrijven maken ook deel uit van het goede leven’

  Lees verder...
Pagina 1 / 829