1e editie TEDx Sittard-Geleen: volle zaal en inspirerende sprekers

datum: 29-01-2017

Afgelopen vrijdag vond de eerste editie plaats van TEDx Sittard-Geleen. De zaal was vol en de sfeer uitstekend. In het auditorium van Rabobank Westelijke Minstreek trok een gevarieerde stoet inspirerende sprekers voorbij: Van innovatieve bakker tot voormalig Europees voorzitter en van creatieve ondernemer tot bevlogen student. Limburg Economic Development was een van de partners, immers een innovatieve regio moet dit soort events koesteren. 

Voormalig Europees voorzitter Herman van Rompuy opende met een voor zijn doen stellig betoog: de Europese eenwording is een disruptief idee dat aansluit bij de beleving van de jeugd. De jeugd (web-people) kent geen grenzen, de oudere generatie (wall-people) wil juist grenzen bouwen. De meerderheid van de Engelse jeugd stemde tegen de Brexit, maar de ouderen zijn in de meerderheid; “they stole the future of the young generation”.

Zuyd-student Marc Sollet vertelde over zijn leerproblemen vanwege dyslexie en pleitte voor een ander schoolsysteem. Niet op woorden gericht maar op beelden. En ….. leerlingen moeten zelf hun docenten kunnen kiezen. De Maastrichtse speltbakker Frank van Eerd brak een lans voor het streekproduct, in het bijzonder voor de kers. “Die moeten we koesteren. De kers is hartstikke gezond, maar er zijn steeds minder kersenbomen in Limburg”.

Optometrist Raymond Heunen uit Beek sprak over de relatie tussen fysieke klachten en het functioneren van de ogen, de startende ondernemer René van Alphen uit Geleen vertelde over zijn remedie tegen ‘restless legs’ en Rob van Loevezijn van Zuyd Hogeschool presenteerde de raceauto van de toekomst die zijn studenten bouwen.

Limburg Economic Development is in gesprek met TEDX Sittard-Geleen en TEDx Maastricht om in de loop van het jaar kleinere bijeenkomsten te organiseren. Samen met gemeenten en partijen als Zuyd Hogeschool en gericht op het MKB. 

Meer nieuws

 • Ondernemersfonds Heerlen denkt collectief: ‘Bijvoorbeeld personeel met elkaar delen’

  Lees verder...
 • Career Services Zuyd brengt bedrijven en studenten dichter bij elkaar

  Lees verder...
 • VVV Zuid-Limburg wordt Visit Zuid-Limburg

  Lees verder...
 • Tips en trucs voor mkb'ers die octrooi willen aanvragen

  Lees verder...
 • Kerkrade uitgeroepen tot MKB-Vriendelijkste gemeente van Limburg

  Lees verder...
Pagina 1 / 838