Habets Nuth wint Innovatieprijs met innovatieve app

datum: 18-01-2017

Habets Industrial Components & Surface Technology heeft de Innovatieprijs Nuth gewonnen. Burgemeester Désirée Schmalschläger reikte de prijs uit. Habets won de innovatieprijs vanwege de innovatieve oplossing voor klanten buiten West-Europa. Het betreft een app waarmee het bedrijf wereldwijd knowhow ter beschikking stelt waardoor de gewenst kwaliteit van het product overal ter wereld kan worden gegarandeerd.  De andere twee genomineerden waren Caradon/Stelrad en Cicero Zorggroep/Zorgcentrum op den Toren.

Habets is al meer dan 70 jaar in Nuth gevestigd en heeft een naam hoog te houden als toeleverancier en servicepartner op het gebied van industriële componenten en oppervlaktebehandeling. Het bedrijf heeft ruime ervaring in metaalverspaning, machinebouw en renovatie van grote componenten. “Innovatie is van levensbelang, benadrukt Managing Director Arno Wendrich. “Het gaat dan om innovatie in fysieke processen en procesonderdelen, maar ook in nieuwe technieken. Hierdoor kan Habets uniforme kwaliteit waarborgen en blijven kosten beheersbaar. De industriële componenten gaan bovendien langer mee.”

Speciaal voor klanten buiten West-Europa

De uitstekende reputatie van Habets strekt zich inmiddels uit tot ver buiten West-Europa. Echter, de zware stalen onderdelen maken de logistieke kosten onevenredig hoog. Om klanten toch van dienst te kunnen zijn, ontwikkelde Habets een digitaal platform waarin technologie en kwaliteitsborging met licentievergoeding zijn opgenomen. De jury was zeer te spreken over deze nieuwe innovatieve oplossing die Habets haar klanten buiten West-Europa aanbiedt. Een baanbrekend concept waarbij oude en nieuwe economie door middel van Cloudservices en smart-apps worden gecombineerd.

Bedrijvige gemeente

De Innovatieprijs Nuth is een jaarlijks initiatief van de gemeente Nuth. Deze gemeente kent een relatief groot aantal ondernemers, bijna 1400. Nuth scoort wat betreft economische prestaties het beste van alle landelijke gemeenten in Zuid-Limburg. De werkloosheid in de gemeente daalde het afgelopen jaar van 6,4 naar 5,4% en er kwamen ruim 100 banen bij. Het doel voor de komende jaren is dan ook de verdere groei van de bedrijvigheid en de werkgelegenheid te stimuleren. De verbinding tussen gemeente en het bedrijfsleven is hierbij de sleutel tot succes. Met de Innovatieprijs probeert de gemeente partijen bij elkaar te brengen, kennisdeling en verbinding te bevorderen en daarmee innovatie te stimuleren. Overigens niet beperkt tot de gemeente zelf, maar ook op Zuid-Limburgse schaal.

 

Meer nieuws

 • Heuvelland Biënnale | BRIGHT ARTS verbindt kunst, landschap en innovatie

  Lees verder...
 • Vijf design masterclasses in de zomer in Cube Design Museum

  Lees verder...
 • Handelsmissie Nederland-België in teken van bouwen van duurzame zakelijke relatie

  Lees verder...
 • Limburgse werkgevers investeren in digitale vaardigheden personeel

  Lees verder...
 • Campagne Brightlands zet in op de kracht van de regio

  Lees verder...
Pagina 1 / 839