Programma’s Maastricht School of Management opnieuw geaccrediteerd door IACBE

datum: 06-01-2017

Maastricht School of Management (MSM) heeft opnieuw accreditatie gekregen voor haar management onderwijsprogramma’s van de International Assembly for Collegiate Business Education (IACBE). Volgend op hun bezoek aan MSM in september 2016, heeft de Raad van Commissarissen van IACBE de accreditatie bevestigd voor de maximale duur van zeven jaar.

MSM springt er, volgens IACBE, op een aantal vlakken in het bijzonder uit, zoals de hooggekwalificeerde en door diversiteit gekenmerkte professoren, en vooral het hoge percentage professoren met een doctoraal. Ook de uitgebreide praktijkervaring in het bedrijfsleven van MSM’s professoren en de mate waarin zij betrokken zijn bij academische en professionele activiteiten wordt door IACBE geprezen. Daarnaast dragen volgens IACBE MSM’s samenwerkingsverbanden met onderwijsinstellingen over de hele wereld in hoge mate bij aan een multiculturele, internationale en kwalitatief hoogwaardige leerervaring voor MSM’s studenten. Met professoren en studenten van over de hele wereld stimuleert MSM een echte internationale leerervaring.

Volgens de Raad van Commissarissen van IACBE heeft MSM laten zien dat de school streeft naar business excellence, en het continue verbeteren van de academische kwaliteit van de onderwijsprogramma’s en de kwaliteit van haar bedrijfsvoering.

Over IACBE

De International Assembly for Collegiate Business Education (IACBE) is opgericht in 1997 en is erkend door de Council for Higher Education Accreditation (CHEA). IACBE is de leider in missie-gedreven en op resultaten gebaseerde accreditatie van business en management opleidingen voor universiteiten en hoger onderwijsinstellingen in de hele wereld. Wereldwijd zijn honderden instituten lid van  IACBE en IACBE heeft meer dan 1400 management en management-gerelateerde opleidingen geaccrediteerd in de Verenigde Staten, Azië, Midden-Oosten, Centraal en Zuid Amerika. IACBE’s hoofdkantoor is gelegen in Kansas, USA. 

Over Maastricht School of Management 

Maastricht School of Management (MSM) is opgericht in 1952 en één van de oudste en meest internationale business scholen in Nederland. MSM biedt haar onderwijsprogramma’s in management en ondernemerschap aan in Maastricht, en op diverse locaties in de wereld in samenwerking met partner instituten. MSM’s MBA programma MSM alumni bekleden topposities in het bedrijfsleven, de overheid en in het onderwijs. MSM’s MBA programma is het op één na beste MBA programma in Nederland volgens Eduniversal’s 2015-2016 Best Master ranking en MSM’s DBA programma staat nummer 2 op de wereldranglijst volgens DBAstudies.com. Zowel in 2014 als 2016 was MSM finalist voor de prestigieuze Innovation Award van de Assocation of MBAs (AMBA).

Meer nieuws

 • Tips en trucs voor mkb'ers die octrooi willen aanvragen

  Lees verder...
 • Kerkrade uitgeroepen tot MKB-Vriendelijkste gemeente van Limburg

  Lees verder...
 • Provincie Limburg gaat samenwerking aan met Meet the Youngsters

  Lees verder...
 • 28 maart: Samen in actie voor een sterker mkb tijdens werksessie in Eindhoven

  Lees verder...
 • MKB’ers opgelet: Subsidiekansen om vitaliteit eigen organisatie te stimuleren

  Lees verder...
Pagina 1 / 837