6 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt krijgen contract (via duurzame sloper Resource Limburg)

datum: 12-12-2016

Sociaal en duurzaam slopen biedt vruchten af. Resource Limburg weet dat telkens opnieuw te bewijzen. Binnen het Heerlense project ‘Duurzame sloop Mondriaan ggz’, waar sinds september mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet, hebben maar liefst 6 personen een contract mogen tekenen bij de hoofdaannemer van dit project OCT Sloop- en Milieutechniek. 

Social Return On Investment (SROI) is een vast onderdeel in de methodiek van Resource Limburg, waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ervaring opdoen, een gerichte praktijkopleiding krijgen en daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten.

 

De vaste aanstelling van de 6 personen bewijst dat de inzet van SROI geen gevreesd blok aan het been is, maar juist een perfecte manier is om geschikte arbeidskrachten te vinden. “Goede werkbegeleiding en de juiste sociale coaching zorgen ervoor dat je werknemers optimaal kan motiveren en opleiden, waardoor het al snel waardevolle vaste krachten kunnen worden”, vertelt Resource Limburg directeur Maarten Stadhouders. 
 
Dit, samen met besparing op verbrandings-/stortkosten en de opbrengsten van materialenhergebruik, zorgt ervoor dat duurzaam en sociaal slopen goedkoper is voor de opdrachtgever. Voorafgaand aan de sloop voert Resource Limburg een stoffeninventarisatie uit, waaruit een accuraat beeld ontstaat van de aanwezige materialen en mogelijke hergebruiktoepassingen. Dit zorgt ervoor dat de sloper een gerichte prijs kan aanbieden en niet meer wegkomt met natte vingerwerk.

Meer nieuws

 • Tips en trucs voor mkb'ers die octrooi willen aanvragen

  Lees verder...
 • Kerkrade uitgeroepen tot MKB-Vriendelijkste gemeente van Limburg

  Lees verder...
 • Provincie Limburg gaat samenwerking aan met Meet the Youngsters

  Lees verder...
 • 28 maart: Samen in actie voor een sterker mkb tijdens werksessie in Eindhoven

  Lees verder...
 • MKB’ers opgelet: Subsidiekansen om vitaliteit eigen organisatie te stimuleren

  Lees verder...
Pagina 1 / 837