6 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt krijgen contract (via duurzame sloper Resource Limburg)

datum: 12-12-2016

Sociaal en duurzaam slopen biedt vruchten af. Resource Limburg weet dat telkens opnieuw te bewijzen. Binnen het Heerlense project ‘Duurzame sloop Mondriaan ggz’, waar sinds september mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet, hebben maar liefst 6 personen een contract mogen tekenen bij de hoofdaannemer van dit project OCT Sloop- en Milieutechniek. 

Social Return On Investment (SROI) is een vast onderdeel in de methodiek van Resource Limburg, waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ervaring opdoen, een gerichte praktijkopleiding krijgen en daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten.

 

De vaste aanstelling van de 6 personen bewijst dat de inzet van SROI geen gevreesd blok aan het been is, maar juist een perfecte manier is om geschikte arbeidskrachten te vinden. “Goede werkbegeleiding en de juiste sociale coaching zorgen ervoor dat je werknemers optimaal kan motiveren en opleiden, waardoor het al snel waardevolle vaste krachten kunnen worden”, vertelt Resource Limburg directeur Maarten Stadhouders. 
 
Dit, samen met besparing op verbrandings-/stortkosten en de opbrengsten van materialenhergebruik, zorgt ervoor dat duurzaam en sociaal slopen goedkoper is voor de opdrachtgever. Voorafgaand aan de sloop voert Resource Limburg een stoffeninventarisatie uit, waaruit een accuraat beeld ontstaat van de aanwezige materialen en mogelijke hergebruiktoepassingen. Dit zorgt ervoor dat de sloper een gerichte prijs kan aanbieden en niet meer wegkomt met natte vingerwerk.

Meer nieuws

 • Vijf design masterclasses in de zomer in Cube Design Museum

  Lees verder...
 • Handelsmissie Nederland-België in teken van bouwen van duurzame zakelijke relatie

  Lees verder...
 • Limburgse werkgevers investeren in digitale vaardigheden personeel

  Lees verder...
 • Campagne Brightlands zet in op de kracht van de regio

  Lees verder...
 • Ondernemersfonds Heerlen denkt collectief: ‘Bijvoorbeeld personeel met elkaar delen’

  Lees verder...
Pagina 1 / 839