Opening Center Court Brightlands Chemelot Campus

datum: 31-08-2016

Deze week is het gloednieuwe Center Court, het kloppend hart van de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen, in gebruik is genomen.In het Center Court zijn centrale voorzieningen gevestigd voor alle partijen op de campus, waaronder state-of-the-art ontmoetings- en vergaderruimtes, een congresfaciliteit met een auditorium, restauratieve voorzieningen, een espressobar en sportvoorzieningen. Daarmee vormt Center Court het kloppend hart van de snelgroeiende community van Brightlands Chemelot Campus die op dit moment al meer dan 1.800 kenniswerkers telt, die nauw verbonden zijn met regionale, nationale en internationale bedrijven en instituten.

De studenten en onderzoekers van Maastricht Science Programme en de Master Biobased Materials van Maastricht University en de studenten en docenten verbonden aan CHILL (Chemelot Innovation and Learning Labs, een samenwerkingsverband van Zuyd Hogeschool, Arcus College en Leeuwenborgh) gaan gebruik maken van de state-of-the-art laboratoria en leeromgevingen in Center Court. Het gebouw is ook de nieuwe werkplek van het team van Brightlands Chemelot Campus en binnenkort nemen DSM Innovation Center en Chemelot Ventures er hun intrek.

Ontmoetingen en samenwerking faciliteren 

Kortom, Center Court faciliteert (in)formele ontmoetingen en events en stimuleert samenwerking over grenzen heen. Primair voor eenieder met een passie voor de ontwikkeling van hoogwaardige materialen en duurzame technologieën, maar zeker ook voor diegenen die deze ontwikkeling met nieuwe services, bedrijvigheid en talent kunnen ondersteunen.

Triple helix 

Het Center Court is opnieuw een voorbeeld van de kracht van de Triple Helix in Zuid-Limburg: Provincie Limburg, DSM Nederland B.V. en Universiteit Maastricht zorgden via Chemelot Campus Vastgoed c.v. voor de financiering. Bij de start van het project heeft de provincie het eigen vermogen van deze combinatie met 43,5 miljoen euro extra versterkt. Het gebouw is ook mogelijk door een gecombineerde subsidie van de provincie Limburg en de omliggende gemeenten Sittard-Geleen, Stein, Beek en Schinnen. 

Officiële opening 

Center Court wordt officieel geopend op woensdag 16 november 2016 door de Commissaris van de Koning van de Provincie Limburg, drs. Th. J.F.M Bovens, en Directeur-Generaal dr. B. Leeftink van het Ministerie van Economische Zaken. De aandeelhouders worden vertegenwoordigd door prof. Dr. M. Paul, bestuursvoorzitter Universiteit Maastricht, mr. drs. A. Nicolaï, directeur DSM Nederland, en drs. A.M.G. Beurskens, gedeputeerde Provincie Limburg.

Meer nieuws

 • Arcus College stijgt 13 plekken in MBO Keuzegids

  Lees verder...
 • Ziekenhuizen besparen geld met databasa AntibodyChain bv

  Lees verder...
 • Nieuwe call voor Human Capital-projecten (OPZuid)

  Lees verder...
 • Schrijf je in voor de nationale zorginnovatieprijs 2018

  Lees verder...
 • Maastricht op de 6e plaats van wereldranglijst congresbestemmingen

  Lees verder...
Pagina 1 / 791