KE@Work: bachelordiploma én twee jaar werkervaring op zak!

datum: 15-07-2016

Werken én leren kan ook op academisch niveau. Dat bewijst het succesvolle project  KnowledgeEngineering@Work, dat twee jaar geleden met o.m. steun van Limburg Economic Development werd gestart. De eerste 10 bachelorstudenten studeren nu af, met naast een diploma twee jaar werkervaring op zak. Dit bachelorprogramma is de eerste (en enige) reguliere bachelor op academisch niveau die als tweejarig werk/leertraject is ingericht.

 

Wat is KE@Work?

Getalenteerde en gemotiveerde Bachelor studenten Knowledge Engineering werken vanaf hun tweede studiejaar bij (internationale) bedrijven in de regio. Tijdens dit tweejarig leer/werktraject werken de studenten aan uitdagende opdrachten op het gebied van wetenschappelijk programmeren en modelleren, zoals bijvoorbeeld het voorspellen van pech bij verschillende autotypes, of het ontwerpen van een ‘recommender system’. De studenten waren ook  betrokken  (een aanbevelingssysteem) voor een regionale toeristische website. Ze worden daarbij begeleid door zowel een supervisor uit het bedrijf als een docent. Daarnaast volgen ze hun reguliere vakken en examens. Frank Thuijsman, hoogleraar, projectleider en intiatiefnemer van het project: “Door studenten in een vroeg stadium van hun studie in contact brengen met het regionale bedrijfsleven doen ze werkervaring op en brengen hun kennis meteen in praktijk. Ook voor de bedrijven is dit interessant, omdat ze via de studenten toegang krijgen tot de laatste ontwikkelingen op het vakgebied. Bovendien laten zij de studenten zien dat er ook in Limburg interessante banen zijn, en niet alleen in de Randstad.”

Employablitity

Zowel aankomend studenten als overheid vindt employability, ofwel de arbeidsmarktkansen van studenten, steeds belangrijker. Frank Thuijsman: “Er is veel belangstelling voor dit project, zowel vanuit collega-instellingen als vanuit bedrijven en de overheid. Ik ben blij dat we kunnen laten zien dat deze combinatie van werken en leren mogelijk is, ook op academisch niveau.”

Het project is gestart in 2014, met bedrijven zoals Vodafone, Mercedes, Mediaan en Medtronic. In het academisch jaar 2016-2017 start alweer de derde groep van 21 studenten. Naast de bedrijven doen ook verschillende nieuwe bedrijven en organisaties mee, waaronder CBS, APG en Q-Park.

 

Meer nieuws

 • Sim Formula: Zuid-Limburg als hotspot voor simracen

  Lees verder...
 • 100% Limburg Bike: Slimme racefiets op maat

  Lees verder...
 • Samenwerking tussen ondernemers: ‘Zwerm altijd sterker dan één vogel’

  Lees verder...
 • Heuvelland Biënnale | BRIGHT ARTS verbindt kunst, landschap en innovatie

  Lees verder...
 • Vijf design masterclasses in de zomer in Cube Design Museum

  Lees verder...
Pagina 1 / 839