Aken, de digitale hub van de toekomst

datum: 06-05-2016

Hebben we over enkele jaren een ‘digitale hub’ bij onze oosterburen? Als het aan de stad Aken ligt, is dat zeker het geval. De stad zet fors in op versterking van het digitale karakter en probeert dé ‘Digitale Hub’ van Nordrhein-Westfalen te worden. Hiervoor hebben de IHK Aachen, de Stad en Städteregion Aachen, de Handwerkskammer en FH Aachen de handen ineen geslagen. Als het inderdaad lukt om digitale hub te worden, dan heeft dat positieve gevolgen voor de regionale economie. De hub fungeert dan als accelerator voor de samenwerking tussen startups, bedrijfsleven en industrie.  

Aachen 2025

Een van de initiatieven die past in dit streven, is Aachen 2025. Bij Aachen 2025, dat plaatsvindt van 23-25 september 2016, ligt de focus op digitalisering. Een groot aantal instellingen en ondernemingen uit Aken heeft zich hieraan inmiddels verbonden en rondom het evenement is een sterk netwerk ontstaan. 

Ook Zuid-Limburgse bedrijven doen mee 

Via verschillende themaparken biedt Aachen 2025 geïnteresseerde burgers de mogelijkheid een blik in de toekomst te werpen op het gebied van wonen, werken, kopen, bewegen, communiceren etc. Daarnaast zijn er vele lezingen van topsprekers, internationale trendonderzoekers, lokale bedrijven en instelling voor hoger onderwijs, cultuur en nog veel meer. 

Voor bedrijven is er de mogelijkheid hun producten, technologie, uitvindingen en diensten op Aachen 2025 te presenteren aan naar verwachting meer dan 10.000 bezoekers. Vanuit Zuid-Limburg nemen organisaties zoals Zuyderland, Continium, Maastricht University en de Smart Services Campus deel. 

Deelnemen

Er zijn verschillende mogelijkheid om deel te nemen aan dit event én het bijbehorende netwerk van de regio Aachen. Meer informatie is te vinden op de (Nederlandstalige) website. Bij interesse kunt u contact opnemen met Patrick van der Sterren, tel. 06 14 85 62 60

Meer nieuws

 • Sim Formula: Zuid-Limburg als hotspot voor simracen

  Lees verder...
 • 100% Limburg Bike: Slimme racefiets op maat

  Lees verder...
 • Samenwerking tussen ondernemers: ‘Zwerm altijd sterker dan één vogel’

  Lees verder...
 • Heuvelland Biënnale | BRIGHT ARTS verbindt kunst, landschap en innovatie

  Lees verder...
 • Vijf design masterclasses in de zomer in Cube Design Museum

  Lees verder...
Pagina 1 / 839