Nedlin klaar voor duurzame toekomst door strategisch plan

Nedlin zet vol in op duurzame innovatie. Afgelopen jaar stelde het bedrijf een strategisch plan op waarin staat beschreven hoe het bedrijf de komende jaren invulling gaat geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Nedlin is gespecialiseerd in het leveren van innovatieve, kwalitatieve en kostenefficiënte maatoplossingen voor de reiniging, verhuur en distributie van industriële kleding en linnengoed. Nedlin is gevestigd in Hoensbroek en Elsloo.

Volgens Nedlin is MVO geen project, maar een integrale visie op de kernactiviteiten van het bedrijf. Dat maakt MVO per definitie een taak die op de schouders rust van alle medewerkers. Voor de mensen aan de mangel, in de vrachtwagen of op kantoor, aldus het bedrijf. Draagvlak creëren is dan ook belangrijk en daarom start Nedlin met het delen van kennis over het thema. Hiervoor worden partners en inspirerende bedrijven uitgenodigd te vertellen over de wijze waarop zij met duurzaamheid omgaan. Directeur Stef de Win: “De dingen die we doen, menen we oprecht en moeten dus goed zijn. Dat moeten onze medewerkers en klanten terugzien in ons dagelijks gedrag.”

Zes thema’s

Parallel aan de kennis- en inspiratiesessies wordt er, geïnspireerd op de ISO 26000 richtlijn en de Sustainable Development Goals, een nulmeting en stakeholderanalyse uitgevoerd. Zes thema’s bepalen Nedlins duurzaamheidsagenda: Transparante keten, energie-efficiënt, slimme logistiek, duurzame werkomgeving, verantwoord aanbod en samen delen. Onder de thema’s hangen ambitieuze doelstellingen die op hun beurt weer richting geven aan diverse grote en kleine duurzaamheidsprojecten.

Naast het betrekken en activeren van de eigen organisatie, vindt het Nedlin het belangrijk haar klanten, leveranciers en andere stakeholders bij het beleid te betrekken. Dit gebeurt face-to-face, door samen projecten vorm te geven, maar ook door het delen van kennis en ervaringen op de eigen website. En door jaarlijks een magazine uit te brengen waarin verantwoording wordt afgelegd over resultaten op het gebied van duurzaamheid.

Resultaat

De duurzame koers van Nedlin heeft al resultaat opgeleverd. Een greep uit de huidige prestaties: 25 miljoen liter waterbesparing per jaar, 100 procent biologisch GOTS badtextiel, upcycling van tienduizenden kilo’s aan afgekeurd textiel, volledig hergebruik van restwater en 15 procent brandstofbesparing.

(Foto: Nedlin)

Meer producten en innovaties