Indrukwekkende cijfers na 5 jaar Brightlands Maastricht Health Campus

Cijfers met zeggingskracht: de Brightlands Maastricht Health Campus blikt tevreden terug op de eerste vijf jaar en kijkt tegelijkertijd vooruit, richting de toekomst.

Jan Cobbenhagen, CEO van de Brightlands Maastricht Health Campus, loopt over van trots. "Trots op de inmiddels 126 bedrijven op onze campus, op het ecosysteem van kennis en kunde dat hier groeit en bloeit. Op Maastricht University en Maastricht UMC+, die ruimte geven aan het realiseren van ondernemende ambities en die het belang van een sciencebusiness community onderkennen. En op alle ruim 9.500 professionals in alle soorten en maten die hier werken. Cobbenhagen haalt ook het feit aan dat de Campus de doelstelling om vóór 2023 minstens 40 nieuwe bedrijven op de campus te vestigen, al in 2017 behaald heeft. "Mooi dat we samen ambities in concrete daden omzetten waardoor nieuwe kennis en uitvindingen ten goede komen van de patiënt en een betere gezondheidszorg. En laten we niet vergeten dat er in die vijf jaar maar liefst 1.417 arbeidsplaatsen bij gekomen zijn!", aldus de CEO.

Weerklank

De wetenschappelijke uitkomsten van de kruisbestuiving tussen de Campus, het MUMC+ en de Universiteit Maastricht, krijgt een steeds sterkere weerklank. "Denk aan professor Peter Peters bijvoorbeeld, die een waar fenomeen is op het gebied van nanobiologie. De ontwikkeling van de hamburger met gekweekte runderen is een andere, waardoor professor Mark Post een voorloper is over de hele wereld. Evenals het onderzoek van professor Clemens van Blitterswijk naar het creëren van embryo-achtige structuren zonder de noodzaak van zaadcellen en eicellen, die ook het nieuws hebben gemaakt wereldwijd", somt de Brightlands-organisatie op. "En dan is er het werk van professor Ron Heeren, expert op het gebied van innovatieve moleculaire beeldvormingstechnieken, om maar te zwijgen van de zeer recente lancering van de BalanceBelt: een evenwichtshulp waaraan professor Herman Kingma vijftien jaar heeft gewerkt. Hun werk binnen instituten zoals Merln en M4I en bij bedrijven zoals MosaMeat, is het bewijs dat partnerschappen binnen het Brightlands-ecosysteem echt werken. Zowel beginnende ondernemers als studenten profiteren ook van alle kennis, vaardigheden en contacten."

Magazine

Ter gelegenheid van het eerste lustrum gaf de Brightlands Maastricht Health Campus ook een magazine uit. Bekijk het hier.

Meer producten en innovaties