Robin Vermeeren: ‘Als ik ‘s ochtends uit de lift stap, kom ik al interessante mensen tegen.’

Als jonge ondernemer jouw intrek nemen op één van de drie Brightlands-campussen in Zuid-Limburg én dan even later ook nog in de prijzen vallen tijdens een hackathon: Het ‘overkwam’ Robin Vermeeren van Studio 575. Samen met Remco Beugels (B00), Mitchel Dost (Barbecane), Jeroen Burks (Blockheating) en Jack Collins (student Zuyd), sleepte hij een eerste prijs in de wacht tijdens de BrightHack op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Maar hoe is het nu eigenlijk om als ondernemer, in de eerste jaren van het bedrijf, onderdeel te kunnen zijn van zo’n Campus-community? “Je merkt dat je elkaar kunt versterken, zolang je daar ook moeite voor doet.”

De check van 12.500 euro staat prominent in het kantoor van Studio 575, bureau voor creatieve concepten en webapplicaties. Maar eigenaar Robin Vermeeren wil zeker niet alleen de credits opstrijken voor de winst in de categorie ‘A Future Proof Police’ van de grote Euregionale hackathon op de Heerlense campus. “Nee, integendeel: We hebben met meerdere bedrijven samen één team gevormd en samen ons concept bedacht.” Het winnende team bedacht een app waarmee politieagenten haast spelenderwijs gezichten en objecten kunnen leren kennen. Dit gebeurt op zorgvuldig geplande momenten, tussen de reguliere werkzaamheden door.

“Medewerkers van de politie krijgen een pop-upje te zien, met gezichten van gezochte criminelen. Vervolgens is het aan hen de taak om een vraag over deze vier gezichten te beantwoorden. Bijvoorbeeld: wie van deze vier mensen heeft een moord gepleegd?”, legt Jack Collins uit, die deel uitmaakte van het team waar ook Vermeeren in zat. “Naast het goede antwoord, wordt er hierna ook informatie gegeven over de feiten waar ze van verdacht worden. Ze leren zo gezichten of objecten te herkennen, binnen de juiste context.”

Brightlands-buren

Momenteel wordt er gekeken hoe en op welke termijn de app door de politie gebruikt kan gaan worden. Het is één van de samenwerkingen die vorm krijgt tussen de ‘bewoners’ van de Smart Services Campus. Sterker nog; Vermeerens Studio 575 en het innovatielab (iLab) van de Politie Limburg liggen nagenoeg naast elkaar. 

“Als je hier ‘s ochtends uit de lift stapt, kom je al interessante mensen tegen. Dat is, naast hoe het gebouw eruit ziet, het gave aan deze Campus”, zegt Vermeeren enthousiast. “Bovendien is dit voor wat ik doe haast een ‘one-stop-shop’: Ik kan hier bij allerlei partijen met mijn vragen terecht. Als ik een goede ontwikkelaar zoek, als ik zakelijk advies nodig heb of als ik kansen zie voor samenwerking met toffe start-up.”

Tool voor Wereld Muziek Concours

De uit Voerendaal afkomstige ondernemer heeft de afgelopen vier jaar al tal van online oplossingen ontwikkeld: variërend van webapplicaties tot op maat gemaakte administratietools en van een persportal (voor de journalisten die het Wereld Muziek Concours bezochten) tot een ‘property management tool’ voor Achmea. Vanuit de Campus wil Vermeeren niet alleen aan losse opdrachten voor klanten werken, maar ook nieuwe producten in de markt zetten, die oplossingen bieden voor uitdagingen die bij meerdere bedrijven of zelfs sectoren spelen.

“Zo werk ik aan een nieuw concept om de registratie van bezoekers in een gebouw te moderniseren, te vereenvoudigen en privacy-proof te maken. Dit doe ik o.a. samen met mede-Campus-bewoners B00. Ik heb gemerkt dat je hier elkaar kunt versterken, zolang je de moeite neemt om elkaar op te zoeken.”

(Foto: Marcel van Hoorn)

Meer producten en innovaties