Re Use Materials in finale competitie Circulair Digitaal Amsterdam

Ingenieursbureau Re Use Materials uit Heerlen is samen met civieltechnisch adviesbureau Consul Infra Group B.V. door naar de finaleronde in de competitie Circulair Digitaal. De gemeente Amsterdam schreef deze competitie eerder dit jaar uit, om het beste ontwerp te kiezen van digitale toepassingen die circulaire economie stimuleren. Re Use Materials heeft ook twee andere projecten gestart, die door LED - de voorloper van ESZL - zijn ondersteund: Operatie Sloopgoud (inmiddels afgerond) en Resource House.

Re Use Materials maakt vastgoed circulair. Zij richten zich daarbij op alle fasen van een gebouw: sloop, bouw, renovatie en beheer. Door met hun materialen-managementsysteem Cirdax te achterhalen welke materialen in een gebouw zitten, geven zij concreet invulling geven aan effectief en efficiënt grondstoffengebruik. Het resultaat: Een circulair ecosysteem voor materialen. “Future proof en nooit duurder dan traditionele trajecten”, aldus het bedrijf.

Re Use Materials heeft met Cirdax een unieke koppeling gelegd met Tenderspot, een door Consul Infra Group B.V. ontwikkeld platform dat vraag en aanbod binnen de infrawereld samenbrengt. Deze krachtenbundeling met de bijbehorende visie leidde tot succes in de eerste ronde van de competitie. Samen met vier andere partijen wordt eind november bepaald wie de winnaar wordt van Circulair Digitaal Amsterdam.

Meer producten en innovaties