Stekken van haar, zoals ook met planten gebeurt

HaarStamcel Transplantatie® (HST) is een gepatenteerde haarvermeerderingstechniek, ontwikkeld door arts/onderzoeker Coen Gho van het in Maastricht gevestigde Hair Science Institute. Andere klinieken van het Hair Institute bevinden zich in Amsterdam, Londen en Jakarta. 

Coen Gho ontdekte dat slechts enkele haarstamcellen (de zogenaamde ‘grafts’) volstaan om een of meer nieuwe haren te vormen. Uit het donorgebied (op het achterhoofd) worden stamcellen weggenomen en elders op het hoofd geplaatst waar nieuwe haargroei gewenst is. Hiervoor worden minuscule gaatjes geprikt waar de stamcellen worden geïmplanteerd. De behandeling is pijnloos en de wondjes zijn zo klein dat ze binnen twee dagen volledig genezen zijn. Het grote voordeel van deze techniek is dat de haargroei en –dikte in het donorgebied vrijwel behouden blijven, in tegenstelling tot alle andere methoden. Binnen 9 haren zijn de nieuwe haren volgroeid.

Drs. Coen Gho noemt zijn behandeling ‘stekken van haar, zoals ook met planten gebeurt’. Na Nederland en West-Europa is de HaarStamcel Transplantatie®-techniek (HST) nu ook gepatenteerd in de Verenigde Staten van Amerika.

Meer producten en innovaties